Ordet paj har mer än en betydelse. Men den här pajen är inte paj utan bara en helt vanlig paj. En kycklingpaj.
4 dl vetemjöl
200 gr smör
1 nypa salt
3 msk vatten
Fyllning:
300 gr stekt/grillad kyckling ( från filé eller hel kyckling)
2 dl purjolök
1 rödlök
10 soltorkade tomater
Äggstanning:
2 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1 dl riven ost
Salt och peppar ( efter egen smak)
Gör så här: Hacka samman smör och vetemjöl. Tillsätt lite vatten och knåda ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen och smöra en pajform. Lägg i degen i formen och ställ in i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga sklet med en gaffel. Förgrädda skalet i 10 minuter, Lägg sedan i fyllningen ( kyckling, purjolök och rödlök) i skalet. Rör ihop ägg och mjölk. Pressa ner en vitlöksklyfta och rör ner den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar. Grädda pajen i 30-40 minuter. Servera med en grönsallad.