Ordet paj har mer än en betydelse. Men den här pajen är inte paj utan bara en helt vanlig paj. En kycklingpaj.

Kycklingpaj (6 pers)kycklingpaj Pajdeg:

4 dl vetemjöl

200 gr smör

1 nypa salt

3 msk vatten

Fyllning:

300 gr stekt/grillad kyckling ( från filé eller hel kyckling)

2 dl purjolök

1 rödlök

10 soltorkade tomater

Äggstanning:

2 dl mjölk

2 vitlöksklyftor

1 dl riven ost

Salt och peppar ( efter egen smak)

kycklingpaj

Gör så här: Hacka samman smör och vetemjöl. Tillsätt lite vatten och knåda ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen och smöra en pajform. Lägg i degen i formen och ställ in i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga sklet med en gaffel. Förgrädda skalet i 10 minuter, Lägg sedan i fyllningen ( kyckling, purjolök och rödlök) i skalet. Rör ihop ägg och mjölk. Pressa ner en vitlöksklyfta och rör ner den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar. Grädda pajen i 30-40 minuter. Servera med en grönsallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation