En sallad som man lätt kan få dille på! Inte bara för att vitkål ä sprängfylld med vitaminer utan för att det är så krispigt gott och lätt. Det krävs bara 150 gram vitkål för att täcka hela ditt dagsbehov av c-vitamin, det du! Det är bra ta mig fan!
VITKÅLSSALLAD MED DILL ( 4 pers)
1 /4 del färsk vitkål
2 msk vatten
4 msk citronsaft
5 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 nypa salt
2 krm svartpeppar
Rejält med färsk hackad dill
Gör så här: Strimla vitkålen tunt. Blanda sedan vatten, citronsaft, olivolja och vitvinsvinäger i en skål. Salta och peppra i vätskan. Häll vätskan över den strimlade vitkålen och strö sedan över den färska dillen. Rör runt och blanda ordentligt. Ställ in i kylen ett par timmar.
Och väldigt gott är det dessutom!
Alltså det är tur att jag får nya glasögon snart för jag läste dålig vitkålssallad istället för dillig… 😀 Dillig låter ju bra mycket bättre. Och vitkål, ja, asbra grejer!
Dill är typ bland det godaste jag vet! Att få dille på dill är lätt. Hoppas att din midsommar blir dillig och trevlans på alla sätt! Kramar till dig!
”Dill, det kan man inte överdosera!” Där har du herr M.s favorituttryck vad gäller dillen. Gillar dill och vitkål gör vi, receptet sparas.
Jag får gärna dille på såna här godingar!