Asiens kök bjuder på måltider med färg, smak och en hel del nyttigheter. Idag snodde jag ihop en kycklingwok med nudlar. Hettan i kycklingwoken kommer från torkad chili och het mat sägs öka fettförbränningen. Jag blev inspirerad av senaste numret av tidningen gourmét där du kan läsa om fantastiska rätter från alla hörn i Asien. Tyvärr är jag ingen receptmänniska utan jag skapar alltid recepten samtidigt som jag lagar mat och tar gärna inspiration från allt möjligt så ni får köpa tidningen eller apa efter mitt recept nedan.
KYCKLINGWOK MED NUDLAR
2 pers
3 innerlårfile av kyckling
valfri mängd strimlad vitkål
1 strimlad morot
5 färska champinjoner
2 nävar av valfria frysta wokgrönsaker
1 gul lök
3 rivna vitlöksklyftor
4 krm ingefära
3 krm chili flakes
1/2 krm malen chilipeppar
Gör så här: Strimla vitkål och morot. Skiva champinjoner, lök och kycklingen. Stek upp allt i en wokpanna eller i en stekpanna med högre kanter. Krydda med alla kryddor och med den rivna vitlöken, häll på med de frysna grönsakerna och låt detta steka i ca 15 minuter eller tills du är säker på att kycklingen är genomstekt. Koka nudlar och servera.