Ja, du läste rätt! Chokladpizza. För dig som är beroende av choklad är detta en himmelsk dröm:)

Jenny som driver matbloggen kalasgott har en kul tävling varje månad som hon kallar för månadens matutmaning och jag skickar den här lilla desserten till februariutmaningen och hoppas på att jag blir en lycklig vinnare av vinsten som den här månaden är en hushållsassistent från Ankarsrum. Klicka på de rosa länkarna för att komma till hennes blogg och till utmaningen.I februari är temat pizza, pasta eller matpaj som alla ska vara baserade på egen deg. Den här lilla desserten passar ju alldeles utmärkt in på temat en pizza på egen deg även om man i första hand tänker på en pizza med tomatbotten och rikligt fylld med massa matigt gott.


CHOKLADPIZZA MED BÄR
Pizzabotten till 4 st minipizzor
3dl vetemjöl
1 teskedar bakpulver
1 krm salt
50 gr smör
2 dl mjölk
Fyllning
4 dl blandade frysta bär (jag använde blåbär hallon)
100 gr ljus blockchoklad
1 tekula fylld med florsocker (fördelas jämn på alla fyra pizzorna)

florsocker till dekor
mandelflarn till dekor


Gör så här: Blanda först pizzadegen. Börja med att blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt sedan rumstemp smör och fyll på med mjölk. Eftersom jag inte har någon assistent så får min lilla elvisp med degpinnar göra degjobbet och sedan brukar jag arbeta degen för hand de sista minuterna. Kavla ut mindre pizzabottnar på 2 plåtar sen är det dags att ta tag i fyllningen. Börja med att hälla ut bären jämnt över pizzabotten. Pudra sedan över florsocker över bären och lägg sedan chokladen i mindre bitar över bären och riv lite av chokladen på ett rivjärn.

Grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter i 225 grader. Innan servering kan du pudra över lite extra florsocker och strö över lite mandelflarn. 

Passar jättebra att servera med en god glass, grädde, vaniljsås eller vaniljyogurt.

 Lycka till i pizzabaket!

One Thought on “CHOKLADPIZZA MED BÄR

  1. Så gott…..Det måste varit det här Lillebror menade för ca 20 år sen…Turtlespizza efterfrågade han då. Hoppas duvinner tävlingen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation