Halloj därute i stugorna, lägenheterna och funkisvillorna!Nu är det måndag igen! Idag kom jag upp tidigare än vanligt, vilket är väldigt underligt! Idag var jag nämnligen tröttare än någonsin och jag hade mer måndagsångest än jag trodde det fanns här i världen (jag brukar inte ens ha måndagsångest) och ändå studsade jag upp en halvtimme innan jag brukar. Antagligen var jag så rädd för att bli kvar där i sängen med en kraftig försovning som biverkning att jag liksom flög upp! Jag flög dessutom upp så vida pass att jag trampade på kattens svans, som  låg och sov nedanför sängen (det var alltså katten som sov och inte svansen, jag tror faktiskt inte att svansar sover)  katten illvrålade, blev alldeles vansinnig så hon bet mig stenhårt i benet och hängde kvar där, släpandes med hela vägen till toaletten eftersom hon vägrade släppa! Alltså, ibland är det tur att jag har den där katten, jag blev ju efter den behandlingen alldeles klarvaken! Och katten, ja det är ju tur att hon har mig, hon blev nog av med en tandsten eller två då hon gnagade vettlöst på mitt muskulösa och hårstubbiga ben. En så kallad win-win situation!

Det firar vi med en söt liten äppelbakelse/dessert tycker jag!

ÄPPELDESSERT MED KANEL ( 2 pers)

 • 2 äpplen
 • 2 msk socker
 • 4 tsk kanel
 • Smör till stekning
 • 1/2 dl vatten
 • 1 ägg
 • 1 dl naturell yoghurt (eller 1 dl vispgrädde)

Dekorera gärna med siktat florsocker eller sirap

Gör så här: Skala äpplena och skiva dem ganska tunt. Stek sedan upp äpplebitarna med två teskedar av kanelen och en matsked av sockret ( ca 3 minuter). När äpplena börjar mjukna slå på vattnet i stekpannan och sänk värmen och strö en matsked socker över äpplena. Låt äpplena karamelliseras och lägg dem sedan i en form. Gör äggblandningen genom att röra ihop ägg med yoghurt och resterande socker och kanel. Slå blandningen i formen ovanpå äppelbitarna. Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 35-40 minuter.

Servera med en kula glass eller vaniljsås. Jag serverade min äppeldessert med hasselnötsglass, mumsigt!

….och så här såg det ut ungefär innan katten bet mig.

Bild lånad från google.

 

7 Thoughts on “ÄPPELDESSERT MED KANEL

 1. Det där ser ju hur gott ut som helst! Jag brukar vara morgonpigg, men just idag var jag det inte, så jag skulle nog ha behövt en katt 🙂

 2. Kan jag få komma hem till dig och bli bjuden på den här äppeldesserten? MUMS!

 3. åh så smarrigt de ser ut,skulle gärna ha den nu till kvällsfikat

 4. Fasen vad det ser gott ut med glassen och äppletjofräset, najs! Mindre najs med en katt i benet dock, fast kanske det hade varit värt det om man serverats en sån god efterrätt…

 5. Åh nu måste jag göra dessert mitt i veckan inser jag 😉

  Lena från Make Ahead food

 6. Puh, vilken morgon. Tur du överlevde…

  Kram

 7. Ser verkligen smarrigt ut!!! Äppeldesserter är ju så gott särskilt nu på hösten när det är gott om svenska äpplen.
  Fina recept på din blogg över huvudtaget!!
  =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation