Nu blev det så där långt mellan inläggen igen, men livet har förändrats så mycket att jag inte haft riktigt tiden att uppdatera med recept. Jag har börjat plugga på keramikutbildningen i Nässjö och bor numera där i veckorna. Jag började för tre veckor sedan och det är så himla kul! Varje minut känns som roliga timmen.
Här kommer jag befinna mig fram till juni nästa år och eftersom jag bor på skolans internat så blir det tyvärr inte så mycket matlagning mer än när jag är hemma i Hultsfred på helgerna.
Som många av er vet så skriver jag även i ”matlust-spalten” för Nya tidningen. I senaste numret så hade jag tema äpple och receptet jag vill dela med mig av idag är just ett av matlust-recepten jag skrivit i numret som kom ut augusti 2020 med samma tema. Dags att upprepa det receptet kände jag, men då här på matsafari istället. Alla ni som läser kanske inte har tillgång till Nya tidningen, den finns dock att läsa här.
Äppelklyftor inlindad i bacon
4 personer (två klyftor person)
————————————
Ingredienser:
8 klyftor äpple
4 skivor bacon
Gör så här: Skär 3 baconskivor på hälften så du får 6 lika stora bitar. Linda baconet runt äppelklyftorna. Grilla klyftorna på grill eller gratinera i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter eller tills baconet fått en krispig yta.
Ha det fint!
// Ann-Sofi