Nu dräller hela trädgården med äpplen och jag är en idiot eftersom jag hoppade på cykeln för att åka till ICA och handla äpplen till en äppelpaj. Det var inte förrän jag kom hem och ställde cykeln under äppleträdet jag insåg att jag faktiskt inte hade behövt KÖPA äpplen.
Här är ett recept på en mumsig paj och serva gärna vaniljyoghurt istället för grädde eller vaniljsås om du vill ha ett smalare alternativ.
ÄPPELPAJ
3 dl fullkornsmjöl
150 gr smör
3 msk vatten
Fyllning
3 stora äpplen i skivor
valfri mängd kanel
2 msk strösocker
Gör så här: Häll 3 dl fullkornsmjöl i en skål, tärna smöret i små delar och häll i smöret och vattnet i skålen. Blanda med fingrarna eller en gaffel tills smöret och mjölet blivit en deg. Låt degen sedan stå i kylen 1 timme. Dela degen i två delar. (En ska bli botten och en ska bli lock)Kavla sedan ut 1 del av degen till en botten så den täcker den form du tänkt använda. Förgrädda i ca 15 minuter. Fyll på med äppelkivorna i formen och krydda med kanel i valfri mängd samt strö över sockret. Kavla ut resten av pajdegen så du får ett lock. Gör några hål i locket med en gaffel eller kniv så vattnet kan dunsta från äpplena.Ställ pajen i ugnen i ca 40 minuter i 200 grader.
ETT ÄPPLE OM DAGEN ÄR BRA FÖR MAGEN;-)
ONE APPLE A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY;-)