Jag förlorade en gång ett jobb på grund av ett äpple. Det här kanske låter hur dumt som helst men faktiskt så fick jag sparken vid 12 års ålder efter att ha kallat en dam på gatan för jävla kärring. Jag jobbade som reklamutdelare eftersom jag sparade pengar till en häst (som jag ändå inte skulle få köpa eftersom mina föräldrar av någon anledning inte tyckte att jag skulle ansvara över något som var levande). Jag och min kompis ringde på hemma hos en familj och frågade om vi inte kunde få ta några äpplen från deras äppelträd. Den som öppnade dörren klappade oss på huvudet och tyckte vi var så artiga som faktiskt hade frågat istället för att bara ”palla” och sa att vi fick ta hur många som helst just av den enkla anledningen att vi faktiskt hade frågat. När vi sedan stod där i trädgården och plockade ner äpple efter äpple kom grannkärringen ut och skrek att vi ungjävlar inte fick palla äpplen hur som helst, varpå jag skrek tillbaka ” Vi pallar fan inte äpplen, din jävla kärring. Vi fick! ” Kärringjäveln ringde sedan till företaget jag jobbade för och berättade att jag minsann hade pallat äpplen, kallat henne för kärring och sedan hällt vatten i hennes brevlåda.Så jag fick helt enkelt sparken.

 Att jag fick sparken firar vi med lite äppelpannkakor tycker jag, för vem vet, om den här incidenten aldrig inträffat kanske jag hade gått där än… som lågavlönad reklamutdelare utan någon som helst framtid. Jag hade kanske aldrig skaffat en sådan här rolig matblogg.

ÄPPELPANNKAKOR MED KANEL( ca 10 st)pannkakor

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

50 gr smör

3 skalade rivna äpplen

4 tsk kaneläpple

Gör så här: Smält margarinet. Blanda i mjöl och salt i en bunke, slå på hälften av mjölken  ( värm gärna mjölken något) och vispa till en jämn smet. Häll på med resten av mjölken och allt smör och vispa tills allt är ordentligt blandat. Tillsätt sedan äggen ett i taget och vispa vidare. Smaksätt smeten med rivet äpple och kanel. Häll sedan ut smeten i stekpannan och stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidor. Pannkakorna blir lite tjockare än vanliga pannkakor och behöver därför något längre stektid.äppelpannkakor

Servera gärna med en klick yoghurt.

4 Thoughts on “ÄPPELPANNKAKOR MED KANEL, ATTANS HÖSTIGT SÅ DET SKRIKER

  1. Skål för grannkärringen då! 🙂

  2. Funderade just på om jag ska göra ugnspannkaka, pannkakor eller våfflor i morgon….
    Gud, så gott! Får nog bli något med äpple i alla fall i smeten! Gött e det!

  3. Härliga höstsmaker 🙂

  4. Äpple i ugnspannkaka har jag testet och det är finfint. Såklart 🙂 Äpplena är så nedrans goda nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation