Oftast får jag laga mat till endast en person (mig själv) eftersom min sambo nästan aldrig är hemma. Jag måste erkänna att det faktiskt inte är särskilt spännande att laga mat till sig själv och till och med riktigt tråkigt.
Idag blev det iallafall auberginepuré och tärnad marinerad rökt kassler. Enkelt, snabbt och gott. Jag kryddade purén med lite chili för mer smak. Du kan givetvis välja de kryddor du gillar.
Vill du göra auberginepuré har du ett recept här:


AUBERGINEPURÈ

4 pers

1 kg aubergine
1/2 dl sesamfrö
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
chilikrydda

Gör så här: Dela auberginen på mitten och lägg dessa i ugnen som de är i 200 grader i 30 minuter. Ta ut auberginen och låt dessa svalna något så du sedan kan ta bort skalet. Mosa auberginen med gaffel och tillsätt sesamfrö, olivolja, pressad vitlök och rör om. Toppa med chilikrydda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation