I helgen ordnade jag en 3 rätters meny till mina bästa vänner. Vi firade min födelsedag med en lyxig meny och det blev ett fantastisk kväll som jag återkommer med senare i veckan. Idag delar jag med mig av den baguette som jag serverade till förrätten:) Baguetten innehöll rödbeta för att få ett saftigare bröd, och desutom blev det en härlig färg på baguetten:) Man skulle kunna kalla det för barbiebaguette just för färgens skull:)
BARBIEBAGUETTE
4 st
6 dl vatten
1 finriven rödbeta
50 gr torrjäst
1/2 dl olja
1 tesked salt
12 dl vetemjöl
Gör så här: Blanda vatten med torrjästen, vattnet ska vara minst 37 grader men inte mer än 40. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt riven rödbeta, olja, salt och socker. Om du inte vill ha bitar av rödbetan i baguetten utan bara vill att den ska få lite färg så kan du sila av bitarna i sil, vill du ha mycket färg låt bitarna var kvar. Sikta sedan ner mjölet i blandningen lite i taget och använd en elvisp med degpinnar för att arbeta ihop till en härlig fin deg. Låt degen jäsa i 30 minuter och dela sedan degen i fyra bitar. Drag ut bitarna och forma dem till baguetter, gör några snitt i baguetterna och låt dessa jäsa 30 minuter under bakduk. Grädda sedan i ugnen i ca 12-15 minuter.
Vilka härligt rosa baguetter, Grattis i efterskott
Grattis i efterskott!
Tack tack:)