Jag har ett recept som många mejlar mig och frågar efter. Det finns inget annat recept som jag har lämnat ut här på bloggen som har blivit lika populärt som det här. Många barnfamiljer har mejlat och tackat och jag blir så glad när jag lyckas inspirera andra människor att våga lyckas i köket. Det roliga med det här receptet är att det var en vild improvisation en gång och receptet blev till slut ett av mina mest lagade. Tyvärr är det ju så att man som matbloggare nästan aldrig äter samma rätt två gånger eftersom det liksom inte går att skriva om spagetti och köttfärsås varje dag! Så nu kör vi en favorit i repris! Glaserade revben med honung och chili! Gillar du mat-orgasmer? JA då är det här ett recept för dig!

REVBEN TO DIE FOR ( räcker till 2 hungriga pers)

VATTENKOK:
500-800 gr tjocka revben
Ca 5 dl vatten ( det ska täcka revbenen)
8 svartpepparkorn
8 vitpepparkorn
2 krossade vitlöksklyftor med skal och allt
1 tesked chiliflakes
GLAZE:
2 dl muscvadosocker
1 dl soja
2 dl flytande honung
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl ketchup
3 teskedar tabasco med chipotle
1 tesked rökig chipotle chili flakes
Gör så här: Blanda ihop uppkoket genom  att lägga vatten, kryddor och kött i en kastrull. låt köttet puttra på svag värme i ca 1,5 till 2 timmar. Skumma av eventuellt fett som flyter upp.Sätt ugnen på 100 grader och koka upp glazen. Börja med att försiktigt smälta socker, soja och honung på låg värme, tillsätt ketchup, pressad vitlök,tabasco och chipotle flakes. Koka upp och pensla sedan revbenen med glazen. Ställ in revnbenen i ugnen och tag ut dem varje kvart för att pensla med ytterligare glaze. Revbenen är färdiga när köttet nästan ramlar isär. Det tar ca 2,5  timme för revben med en vikt på 1 kg. Det tar sin tid men oj, så gott det blir! Pensla med glaze innan servering också. ! Gör det här receptet, det är en riktig smakupplevelse!

5 Thoughts on “BBQ REVBEN

  1. BBQ ribs går ju alltid hem och de ska helt klart vara förkokade så de nästan ramlar av benen, mums!!

  2. åh ja älskar revben,så himla gott.ja brukar lägga florsocker i min glaze,otroligt gott o lite ketchup o kryddor,o olja.

  3. Visst är det kul att inspirera människor, härligt! 🙂

    PS. Undra om jag kan göra glazen på quornfilé? Det borde funka fint!

  4. Långkokta tjocka revben är absolut godast! Har ett recept på min blogg på revben som jag gjorde förra julen som har varit ett av de mest sökta recepten på min blogg sedan dess. Kul! Glazen låter smarrig också.

  5. Matorgasmer gillar vi! Låter grymt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation