Borat! Ni vet han killen med matta på ryggen, klädd i den snygga neonfärgade, minimala badräkten (som numera är förbjuden på många stränderna i flera länder runt om i världen) ! Den killen gillar säkert bulgur!  Och gör han inte det? Ja, då  har han åtminstone en stor mustach där han kan gömma sin bulgur om han nu inte skulle tycka det var gott. Rykten säger att Borat avlidit i diabetes! Inte vet jag om det är sant? Men mycket underhållande är/var han och jag kan skratta tills jag gråter när jag ser filmen med samma namn som huvudrollsinnehavaren:) Den är så ”kiss-i-byxan” rolig! Har du inte sett den? SE DEN! Har du sett den? SE DEN IGEN!

Receptet är svårt att återge i detalj, du väljer själv mängd samt vilka grönsaker du vill ha i! Jag hade följande igredienser i min bulgursallad:

BULGURSALLAD  8 du väljer själv till hur många, jag gjorde till 4 pers)

 • 100 blandad salladsmix
 • 1 halv gurka
 • 2 tomater
 • 1 hyvlad morot
 • kokt bulgur för 2 pers
 • några skvättar balsamvinäger
 • svartpeppar från kvarn

Gör så här: Koka bulgur enligt anväisning på paketet. När bulgurn är färdig så ska den in i kylen. Under tiden häller du upp sallad i en skål, hackar gurka och tomter samt hyvlar en morot på längden med hjälp av en osthyvel. Blanda i bulgurn när den har kallnat. Stänk några droppar balsamvinäger och dra några varv med pepparkvarnen över salladen. Serveras till grillad kycklingklubba, en köttbit, en fiskbit eller ja, ta vad du vill!

Till detta ville vi ha ett vitlöksbröd men vi hade bara korvbröd hemma. Det visade sig fungera riktigt bra att kasta in dessa korvbröd med lite vitlökssmör i ugnen i ca 5-8 minuter. Prova själva! Vitlökssmör gör du själv av en rejäl klick smör, en pressad vitlöksklyfta samt lite gräslök eller någon trevlig ört som du gillar.

Hoppas ni får en bra start på veckan! Själv tog jag sovmorgon, sköt upp allt på ”att göra listan” och tog en lång frukost!

7 Thoughts on “BULGURSALLAD…KANSKE BORATS FAVORITRÄTT?

 1. Jag älskar alla sorters bulgursallad, men tyvärr är familjen lite mer skeptisk. Mycket gott att servera som du gjort som tillbehör till tex kyckling.

 2. Vilken superduperfin blogg du har!! Och jag älskar bulgur ;-)!

 3. ’Tis nice, ’tis niice, I like, I liiiike.

 4. Bulgur, Bulgarien, öststat, Borat… Så gick våra associationer i tankarna:) Tänk var man kan hamna genom olika maträtter, och bulgur som är så gott och Borat som säkert inte är så god…

  • matsafari on januari 24, 2012 at 9:20 e m said:

   Ja man kan resa långt på att äta mat från andra länder:) Fast jag skulle ju hellre resa till länder som bulgarien och äta bulgur än att sitta i mitt kök och tänka på Borat när jag äter den hihi

 5. Bulgur mmm din ser jättegod ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation