Fjärilskotletter kanske inte är på ” inne-listan” just nu och därför känns det ännu mer angeläget att skriva ett inlägg om det. Kan man få en bit gris till en bit fjäril?Låter kanske konstigt men, ja, det kan man! Det du behöver är fläskotlett i bit och en kniv. Skär först ca 3-5 cm in i  hela biten, men skär inte hela vägen igenom koteletten, det ska hålla ihop. Se bilden här nedan:

Sen skär du ytterligare 3-5 cm in i biten och där skär du hela vägen ner och igenom.
Sen är det bara att fälla ner vingarna och du har en fjärilskotlett. Det här kan tillämpas på alla möjliga sorters kött och verkligen  på fisk också. Fjärilskotlett på en bit lax är inte kattskit!
FJÄRILSKOTLETT PÅ ÄPPLE OCH SELLERIBÄDD MED SENAPSVINÄGRETTE
( 2 personer)

 

KÖTT:
2 fjärilskotletter
svartpeppar samt salt
ÄPPLE OCH SELLERIBÄDD:
2 äpple
2 tjälkar stjälkselleri
1 krm kanel
1 krm rårörsocker
SENAPSVINÄGRETTE MED HINT AV TOMAT:
1/2 dl matolja
2 teskedar dijonsenap
2 teskedar tomatpuré
salt
peppar
Gör så här: Skär äpplen och stjälkseklleri i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör och fräs sedan äpple och selleri med kanel och socker, några minuter. Blanda ihop senapsvinägretten genom att blanda matolja med senap och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar. Stek sedan kotletterna i smör och salta och peppra. Lägg upp äppel och selleribädden på tallriken tillsamans med smörstekt sparris (om man vill)  och fjärilskotletten. Ringla vinägretten över. Klart att servera!
Nästan lite GI vänligt om det finns någon som håller på med sånt nu för tiden i all denna djungel av dieter? Själv lever jag på kärlek, kyssar och hinkvis med godis! Det är säkert också en diet!

3 Thoughts on “DEN STYCKADE LILLA FJÄRILSKOTLETTEN, SÅ HÄR GÖR DU!

  1. Mårtenssons kök on december 23, 2011 at 2:35 e m said:

    Absolut 80-talskänslor över fjärliskotletterna, undrar varför man inte ser det mer i köttdiskarna? Låter som en väldigt bra diet, tror vi ansluter oss till den också!Hoppas du får en riktigt härlig julhelg,kram!

  2. Ann-Sofi MATSAFARI on december 23, 2011 at 5:32 e m said:

    Mårtenssons kök: Ja alla matklassiker från 70-talet verkar ju komma tillbaka. Så vi kan nog vänta oss att 80-talet också kommer nystas upp igen:) I den butik där jag jobbar gör vi fjärilskotletter fortfarande. En riktigt härlig jul till er! KRAM

  3. Ser väldigt gott ut…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation