Jag vet att några av er läsare där ute i världen äter mycket vegetariskt. Trots att jag varit vegetarian under hela 6 år av min ungdom (utan fusk) så äter jag numera sällan vegetariska rätter. Om det beror på att jag är ”le” på det efter så många år eller av ren bekvämlighet har jag inte kommit underfund med ännu men jag tog mig i kragen och gjorde lite vegomat i går. Det är friskt och fräscht med vegetariskt, man blir inte plättmätt och det är en myt att man inte får i sig all näring om man tar sin vegetariska kost på allvar. Här kommer ett recept på härliga kikärtsrullar som man faktiskt nästan blir lite plättmätt av.
KIKÄRTSRULLAR
(Räcker till 2 vrålhungriga personer)
1 paket zeta kikärter (380 gr)
1 vitlöksklyfta
5 kvistar bladpersilja
1 tesked olivolja
1 nypa salt och peppar
Tillbehör: tunnbröd, isbergssallad, tomater och gurka
Gör så här: Lägg kikärterna i en matberedare, pressa ner en vitlöksklyfta, tillsätt grovhackad bladpersilja. Blanda i olivoljan och sätt igång matberedaren och kör allt tills det blir en härlig, len puré av alltihop. Smaka av med salt och peppar. Varva sedan tunnbröden med kikärtspurén och alla grönsakerna, rulla ihop och ät kalla.
Jättegott !
Så gott det ser ut! Äter vi vegetariskt hemma så blir det oftast soppa, vet inte riktigt varför, kanske för att det är enklast att få till.
Mårtenssons: Ja soppa är ju gott även om man gör en vegetarisk. En fördom är väl annars att vegetarisk mat bara innehåller grönsaker och är smaklös och därför väljer människor kött istället.
Vad gott älskar kikärter
Nej men! Vad smart att göra en mumsig kikärtsröra och inte rulla falafelbollar av dem! Det har jag aldrig tänkt på, en sådan enkel sak O.o Det ser verkligen helt fantastiskt ut! Varför följer jag inte din blogg nu igen? Det blir till att göra det från och med nu 😉
Alexandra: Vad kul att du hänger med regelbundet numera! Det glädjer:)