Vi har en liten familjetradition angående raggmunk här hemma. Raggmunk har varit en maträtt som  inte tillhört någon favorit men det finns en underbar liten människa som har ändrat på det, nämligen min svärmor Anita. Det är till henne vi åker när vi behöver ett intag av härliga raggor och hemma hos svärmor Anita är det inte riktigt som hemma hos vem som helst. Hemma hos svärmor har katten Gustav en egen stol vid matbordet och varje gång så har svärmor någon ny, rolig och minst sagt helt tokig historia att berätta… Exempelvis sist  fick vi höra om hur den eminenta flytten av skrivbordet från bottenvåningen till övervåningen hade gått till en kväll då svärmor fick för sig att möblera om. Det slutade med att hon ringa in till en granne för assistans kl 23 på kvällen, då hon fastnat i trappan med skrivbordet över sig och hon hade kilat in sig själv så pass att hon varken kunde ta sig upp eller ner. Haha! Förlåt men det är ju bara helt otroligt och visst känner man igen lite av sig själv i henne. Det där historien kunde lika gärna hänt mig!
Ja, så här kan det se ut på raggmunks-sammankomst!
Svärmor står vid spisen och vänder raggmunk som om hon inte gjort något annat och vi sitter och slevar in raggmunk efter raggmunk.
Katten Gustav tar sin mattes plats och tittar drömmande på oss när vi grejar med lingonsylt och bacon som man ju faktiskt måste ha till raggmunkarna.
Jag måste faktiskt erkänna att svärmors raggmunk är så goda att vi till och med ibland när lust faller in, förtär ett glas rödvin mitt i veckan, det ni, det är grejer det! 

En vacker dukning är inte heller fy skam att sätta sig när man blir bortbjuden oavsett om man blir bjuden på raggmunk, oxfilé eller bara tar en fika! Och visst är det roligt när man skapar sina egna familjetraditioner! Vissa traditioner håller man hårdare i än andra och den här klamrar vi oss fast vid och längtar till lite nu och då!

2 Thoughts on “FAMILJETRADITIONER OCH RAGGMUNK

  1. Tinas skåpmat on september 23, 2011 at 6:11 f m said:

    Så sant så!…Jag själv tycker att jag lyckas inte lika bra med mina raggisar som min svärmor gör, och hon gör en stor laddning så det oftas finns att äta dagen där på med….-av rester gör man fester!! =))Traditionerna ska man hålla på, och jag tycker de hära äldre rättera är kul att de filurar till generationer framåt med.

  2. Ann-Sofi on september 23, 2011 at 6:49 f m said:

    Tinas skåpmat: Ja det är kul när matlagning och rätter går i arv. Vilket bra ordspråk -av rester gör vi fester! Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation