Tjenixen! Den här salladen har jag ätit i 2 dagar nu. Kikärter får kanske många att rynka på näsan men faktum är att kikärter bidrar med en god och nötig smak till denna annars ganska så tråkiga sallad. Decibel tyckte också om kikärter, inte att äta utan för att de var roliga att peta in under kylskåpet. ”Oh vilka roliga små bollar, perfekt leksak” tänkte hon och dribblade runt med kikärterna i köket som om hon vore en kattversion av Zlatan.

MATIG KIKÄRTSALLAD ( 4 pers )

400 gr ruccola ( eller Rock-Ola som jag brukar kalla den)

200 gr kikärter på burk

1 liten gurka

1 morot

3 tomater

10 cm purjolök

1 mozarellaost

Svartpeppar, torkad timjan, finhackad vitlök (finns på kryddburk) samt olivolja efter egen smak.

Gör så här: Tag fram en stor salladskål. Skölj ruccola i vatten och släng ner i skålen. Skölj kikärterna och släng i dom i skålen. Hyvla gurka med en osthyvel så du får snygga långa remsor. Gör likadant med moroten och släng sedan ner morots och gurklängderna i salladskålen. Hacka tomat och släng ner i skålen. Finstrimla purjolök och släng ner i skålen. Krydda salladen med svartpeppar, torkad timjan och vitlök. Ringla över olivolja.Smula ner mozarella i skålen. Ner med händerna i salladen och blanda om alla grejer.

Jag åt min sallad med kebab. Megagott faktiskt!

Och för er som ville ha bilder från min resa till Frankrike. Det finns otroligt mycket att berätta! Jag lovar att skriva ett inlägg om den resan snart. Så länge får ni nöja er med en bild när jag lägger en fjärt på ”Pariser-tornet”.

Och japp, jag är märkt för livet där på magen. En stor jäkla tatuering! Men ni behöver inte vara oroliga, jag är varken kriminell eller en av underklassens medborgare. Gissa om min pappa blev glad när jag visade upp den…oh nej. Även att jag var nästan 30 bast när jag gjorde den och hade flyttat hemifrån för länge sen så fick jag utegångsförbud i  en hel vecka samt en föreläsning om hur länge en tatuering varar! Hela livet, va? Nähä?

13 Thoughts on “EN MATIG SALLAD SOM PASSAR TILL MYCKET

 1. Härlig bild på dig! Jag äter gärna kikärter, så gott.

 2. Jag säger ja tack till kikärtor. Eller ”titt-ut” ärtor som man kan säga om man vill vara lite rolig!:)

 3. Men en tatte kan man väl tvätta bort lite snabbt med lacknafta… eller? 🙂 Fast en ens föräldrars ögon är man väl alltid en liten skrutt som inte förstår sig på sitt eget bästa, speciellt när det gäller tatueringar.

  Bra med matiga sallader, ost piffar till det mesta!
  Kramar till dej

 4. Jättefräck bild!

  Jag kommer i håg när jag tog hål i näsan när jag var au-pair i London. Jag skickade ett fota och ett brev där jag skrev att jag minsann var gammal nog att bestämma över min näsa och om de inte tyckte om det kunde jag lätt tänka mig att stanna i London för gott. Så det så! Ps Jag kunde komma hem…

  Kram kram

  • matsafari on maj 26, 2013 at 1:27 e m said:

   Hahaha! Jag minns det där med hål i näsan också. Jag bara gjorde det och kom hem en dag med en ring. Ingen sa något! Jag blev jättearg eftersom jag hade övat in så många motargument att säga till mina föräldrar angående ringen i näsan.

   Skönt att du fick komma hem igen:)
   KRAM KRAM

 5. Älskar kikärtor! Men äter jag för mycket blir ganska mycket aktivitet i magen… är det det du gjorde i Paris?
  Det finns ju annat som är svårt att ta bort: barn till exempel. Men så många är det väl inte som undrar: ”Har du tänkt på att hen ska vara där hela livet?”

 6. Härliga decibel och salladen låter hur god som helst. Så fint foto på dig, kram!

 7. Ohja,kikärtor är gott!!
  Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation