Jag drömde mig bort bland all rabarber i senaste bilagan Mitt kök som finns att köpa varje onsdag till fredag med Expressen. Jag har tyvärr inga rabarber i min egen trädgård och det var väl därför jag blev extra sugen men jag hittade faktiskt rabarber på Konsum för 16.90kr/kg. Först tänkte jag göra en smulpaj men ångrade mig genast då jag hittade en massa ägg i kylen. Jag hittade på en alldeles egen dessert istället och den blev så himmelskt god !!!!Den här desserten är allergivänlig och fri från gluten, laktos, nötter och faktiskt helt mjölkfri! Jag tänker skicka den här desserten till robust challenge där Melker Andersson, stjärnkock och prisbelönt krögare,  utmanar oss hemmakockar och matbloggare som brinner för matlagning. Vill du också vara med och tävla så gå in på ROBUST CHALLENGE eller vill du kanske rösta på min dessert (vilket jag skulle bli jätteglad över) så gå in här och rösta.
Här kommer receptet :

MATSAFARI`S RABARBERDRÖM
2 pers
Tillagningstid ca 2 timmar
Rabarberkompott:
1 rabarber”pinne”
1 halv deciliter röd citrusjuice med fruktkött från BRAVO
1 halv dl socker
Marängdrömtäcke:
2 äggvitor
2 dl socker
Strössel till dekor
1 liten klick smör till att smörja formarna
Gör så här: Börja med att göra rabarberkompotten. Skiva rabarber i mindre bitar och koka upp på spisen med socker och juice. Låt sjuda sedan i ca 30 minuter. Häll upp kompotten i ugnsfasta dessertskålar som du smörjer med lite smör. Gå sedan vidare med att göra marängen. Vispa 2 äggvitor tillsammans med socker tills du får en fluffig smet. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att det rinner ut och du får vispa väldigt länge med elvispen. Lägg sedan marängsmeten i en sprits och spritsa ut ett täcke ovanför rabarberkompotten i den ugnsfasta formen. Strö över lite strössel och grädda sedan i ugnen i  ca 100-120 grader efter 1 timme kan du stänga av ugnen men låta desserten stå kvar i ytterligare 30 minuter. Då blir marängen härligt krispig.
Lycka till!

One Thought on “FANTASTISK RABARBERDRÖM SOM ÄR ALLERGIVÄNLIG, FRI FRÅN LAKTOS; GLUTEN OCH NÖTTER

  1. Cupcakesfluffan on maj 24, 2011 at 6:54 e m said:

    Så tokgott det ser ut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation