Att färga ägg helt naturligt är ett bra påskpyssel som engagerar både stora som små i köket. Idag listar jag mängder med saker du kan färga äggen helt naturligt på. Du behöver 7 dl vatten och typ 2 msk ättika när du kokar äggen med valfri ingrediens.

Tips! Prova gärna att binda ägget med steksnöre eller linda in det med aluminiumfolie för fina effekter!

GUL: Gurkmeja, skal från gul lök, kamomillte, skal från apelsin, malen spiskummin, grönt te
ORANGE: Gul lök, morötter, paprika, paprikapulver
RÖD: Skal frän rödlök, färsk rödbeta, rödvin, granatäpplejuice, hallon, hibiskus-te
ROSA: Tranbärsjuice, Rödbetor eller saft från inlagda rödbetor
BLÅ: Blåbär, rödkål
LJUSGRÖN: Björklöv, spenat
GRÖN: Bladspenat, Färsk basilika
BRUN: Kaffepulver
SVART: valnötsskal, svart te

HAR DU FLER TIPS PÅ HUR MAN FÄRGAR ÄGG HELT NATURLIGT, DELA GÄRNA MED DIG I KOMMENTARSFÄLTET!

//

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation