Så blev det redan 1:a advent. Fantastiskt. Veckorna fram till julafton kommer gå i rasande fart och under dessa veckor går det åt glögg. I år har jag (ännu) inte hunnit göra någon ny kul smaksättning men jag har några härliga idéer på gång och tills dess kan jag ju faktiskt laddat upp några av mina tidigare recept. Dom är fortfarande aktuella smakmässigt tycker jag.
Så trevlig 1:a advent kära vänner. Och prova gärna att dricka min blåbärsglögg kall med is. Mums!
1 liter vitt vin
2 stjärnanis
2 dl blåbär
20 kryddnejlikor
2 pomeransskal
1 tsk kardemummakärnor
3 dl socker
Gör så här: Häll upp vitt vin i en kastrull tillsammans med socker. Lägg i alla kryddor och låt allt sjuda på låg värme i ca 2 timmar. Sila av och häll upp på flaska. Värm glöggen innan servering eller om du vill servera den kall så ställ in glöggen i kylen och servera med is.
1 flaska rödvin
2 dl lingondricka ( vill du göra egen så hittar du recept här)
2 kanelstänger
2 pomeransskal
1 stjärnanis
1 krm kardemumma
20 kryddnejlikor
2 msk lingon
2 msk farinsocker
Gör så här: Häll rödvin och lingondricka i en kastrull. Lägg i lingonen och alla kryddorna. Låt stå över natten. Nästa dag tillsätter du farinsocker. Hetta upp glöggen och låt glöggen sjuda i 20-30 minuter. Sila glöggen med tratt och kaffefilter direkt ner i flaska. Avnjuts varm.
Hittade ditt recept på chokladbollar med pepparkakskrydda o undrar om det stämmer med 2msk krydda? Låter mycket så jag vill bara dubbelkolla.
Hej Anki!
Så kul att du hittat till in blogg. Ja, det är riktigt med två matskedar i receptet. Lycka till!