Nu regnar det ute igen. Man glömmer genast att det bara för någon vecka sedan var olidligt varm och man längtar tillbaka dit. Regnar det ute kan man stanna inne och baka.
1 paket jäst
5 dl mjölk
1 näve ruccola
1 krm salt
10 dl fullkornsmjöl special
1. Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke.
3. Häll över vätskan i bunken och blanda i saltet.
4. Häll i ruccolan.
5. Häll på fullkornsmjöl och knåda ordentligt till en smidig deg.
6.Låt degen jäsa ca 40 min.
7. Dela degen i 8 – 10 delar beroende på hur stora bröd du vill ha och gör dessa till avlånga fyrkantsbröd, snitta och strö över lite flingsalt.
8. Låt jäsa 30 min.
9. Grädda i ugnen i 200 gr i ca 15 min.
Vilken bra blogg du har. Nu ska jag provbaka Ruccola brödet =)Maria.H