Jag har gjort det igen! JAHA, vad har hon nu gjort? tänker ni säkert. Det jag menar är att jag har överträffat mig själv och underskattat min kokkonst…IGEN. Jag kan laga gormetmiddagar om jag vill!Men ibland inbillar jag mig att jag inte kan någonting om matlagning. Men så här ligger det till mina vänner,det finns inga perfekta människor, bara perfekta avsikter. Så gå nu inte runt och tro att jag är den perfekta människan,för det är jag inte, jag är långt därifrån och är också nöjd med att vara operfekt.I helgen var min avsikt att laga de godaste revbenen i min egen mathistoria och visst lyckades jag! med bravur ska också tilläggas. Vad är då hemligheten? Ska jag verkligen dela med mig av hemligheterna? Jo, det är klart jag ska! Hemligheten är så enkel att det knappt blir en hemlighet, enkelheten är att du ska koka revbenen i en kastrull långsamt  innan de skall in i ugnen och det är också viktigt att koka ihop sin EGEN glaze och sedan vara så där barnsligt gullig mot revbenen. Överös och ge dem massor med uppmärksamhet och kärlek under hela tillagningstiden. Ja, då, då lyckas man! 
Vi åt den här måltiden framför tv:n, vilket är en vanlig företeelse här hemma. Men det är inte ofta vi findukar framför tv:n, här kommer bildbevis på hur mysigt vi hade!

Så här, på ett ungefär, gjorde jag de kärleksfulla revbenen:

KÄRLEKSFULLT TJOCKA REVBEN MED RÖKIG & HET HONUNGSGLAZE 
(räcker till  2 vrålhungriga personer)
VATTENKOK:
500-800 gr tjocka revben
Ca 5 dl vatten ( det ska täcka revbenen)
8 svartpepparkorn
8 vitpepparkorn
2 krossade vitlöksklyftor med skal och allt
1 tesked chiliflakes
GLAZE:
2 dl muscvadosocker
1 dl soja
2 dl flytande honung
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl ketchup
3 teskedar tabasco med chipotle
1 tesked rökig chipotle flakes
Gör så här: Blanda ihop uppkoket genom  att lägga vatten, kryddor och kött i en kastrull. låt köttet puttra på svag värme i ca 1,5 till 2 timmar. Skumma av eventuellt fett som flyter upp.Sätt ugnen på 100 grader och koka upp glazen. Börja med att försiktigt smälta socker, soja och honung på låg värme, tillsätt ketchup, pressad vitlök,tabasco och chipotle flakes. Koka upp och pensla sedan revbenen med glazen. Ställ in revnbenen i ugnen och tag ut dem varje kvart för att pensla med ytterligare glaze. Revbenen är färdiga när köttet nästan ramlar isär. Det tar ca 2,5  timme för revben med en vikt på 800 gram. Det tar sin tid men oj, så gott det blir! Pensla med glaze innan servering också. Äts med tillbehör som coleslaw, pommes eller klyftpotatis eller vad man nu föredrar! Får ni chansen så gör det här receptet, det är en riktig smakupplevelse. Glazen fungerar alldeles utmärkt till annat kött också.’
HOPPAS DET VATTNAS I MUNNEN PÅ ER NU:-D

8 Thoughts on “GLASERADE REVBEN TO DIE FOR!

 1. FISK BY PETRA on september 26, 2011 at 1:53 e m said:

  Det vattnas ordentligt kan jag säga!!

 2. Ann-Sofi on september 26, 2011 at 2:04 e m said:

  Fisk by Petra: Vad bra, det var mitt mål med dagens inlägg. Vad kul att jag lyckades!

 3. Det vaaaattnaaaas! 🙂

 4. Ann-Sofi on september 27, 2011 at 6:24 f m said:

  Malin: Härligt!

 5. Jäklars vad gott! Min svärmor brukar göra detta men jag kanske skulle ge mig på dem själv snart =)

 6. Ann-Sofi on september 27, 2011 at 9:43 f m said:

  Sofia: Ge dig på det här och bjud svärmor vettja!

 7. Mårtenssons kök on september 27, 2011 at 8:44 e m said:

  Alltså, vi (läs speciellt Håkan där:)) är suckers för revben, ju mer glaserade de är desto bättre:) Det vattnas verkligen i munnen…

 8. Anonymous on december 23, 2011 at 3:04 e m said:

  Jag gjorde fyrdubbel sats, men bara dubbel glaze, men det blev ändå massor med glaze över. Vi sparar och gör mer. Jag trodde aldrig jag skulle lyckas göra godare än köpta men det här var 10 ggr bättre :o) Tack Ann-sofiemvh Olle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation