Herregud vilket underbart väder vi har här i lilla Hultsfred idag. Jag har skrotat runt i trädgården för att se hur mycket nattens frost tagit med sig och jag försöker plocka undan alla bord och stolar som inte används och förbereder för vintern. Vem vet när snön kan komma? Man blir ju lika överraskad varje gång. Nu över till en härlig chokladbrownie med bitar av hackad choklad…Finns det något bättre? Inte i min värld i alla fall. Såsen jag gjorde skulle egentligen blivit en mousse men jag hade nog för hög värme på spisen när jag smälte smörkolan med vispgrädde. Vispgrädden gick inte vispa upp till ”fluff”  hur länge jag än försökte… Den förblev slät. Men jag började inte gråta, smaken blev ju faktiskt densamma och lite omväxling förnöjer. Varsågoda, efterätten är serverad!


CHOKLADBROWNIE MED SMÖRKOLASÅS 
( 6 pers)
BROWNIES:
  • 100 gr smör
  • 4 msk kakao
  • 50 gr hackad mörk choklad 
  • 2 dl socker
  • 1, 5 dl vetemjöl
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 tesked bakpulver
  •  ( florsocker till dekor)

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smör och vipsa ihop tillsammans med äggen, ett ägg i taget. Vispa ner de torra ingredienserna och vispa så det blir en smet. Vänd sedan ner den hackade chokladen.Klä en liten form med bakplåtspapper ca 20×20 cm och häll i smeten i formen. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter i 170 grader och låt sedan svalna. Använd en pepparkaksform för att stansa ut hjärtan eller skär med kniv i fyrkanter. Pudra över florsocker.

SMÖRKOLASÅS ELLER MISSLYCKAD SMÖRKOLAMOUSSE:

  • 200 gr smörkola ( finns i lösviktsgodishyllan)
  • 3 dl vispgrädde
Gör så här: hacka smörkolagodis i mindre bitar. Smält smörkolan i en kastrull med vispgrädden på låg värme om du vill ha mousse, vilken värme du vill om du bara vill ha sås. Ska du göra mousse så ställ in kastrullen i kylskåpet ett dygn och vispa sedan upp till en mousse med elvisp precis innan servering. Underbar smak blir det!
Hoppas solen skiner även på er en dag som den här! En riktigt trevlig helg till er kära läsare!

5 Thoughts on “GULLIG EFTERRÄTT

  1. Jacqueline on oktober 15, 2011 at 3:35 e m said:

    Mumms det där ser riktigt gott ut! Hade jag haft en ugn så hade jag ställt mig i köket och bakat direkt 😀 Trevlig lördag!

  2. Tant Gul on oktober 15, 2011 at 4:32 e m said:

    Supergoda!! Tack för ditt inlägg hos mig. Du har också en jättefin blogg..:-)

  3. Alexandra - Kärlek på tallrik on oktober 15, 2011 at 5:21 e m said:

    Ja just det, du är ju från Hultsfred! Som "gammal" Oskarshamnsbo har jag varit där många gånger, men det är säkert något jag redan skrivit till dig om 😉 Det ser otroligt gott ut, och himla sött med hjärtformad brownie måste jag säga <3 Och smörkolasås låter ju också supergott, säkert bättre än fluff, eller hur? 😉

  4. Ann-Sofi on oktober 15, 2011 at 5:48 e m said:

    Jacqueline: Vad kul att du hittade hit:) Trevlig lördagskväll på dig också:)Tant Gul: Tack för din fina kommentar. Kul att du tycker bloggen är fin, det gör mig glad. Alexandra: Haha nä du har inte berättat att du är Oskarshamnbo. Det är ju jättekul! Då är vi lite som grannar skulle man kunna säga. Kanske vi setts någon gång utan att vi vet om det. Oskarshamn är en trevlig stad, vi var där ett gäng kompisar i våras och spelade lazerdome i den nybyggda bowlinghallen. Ett tips om du inte varit där!

  5. Yum, ska testa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation