Poppis som fan är nu högrevsfärsen. Om du står och väljer mellan högrev och vanlig nötfärs till dina blivande hamburgare så ska du utan att blinka välja högrevsfärsen.högrevsfärs

I högrevsfärsen finns lite högre fetthalt och fett är en smakbärare och får själva köttsmaken att framträda mer. alltså, du får smakrikare och köttigare hamburgare! Kan det bli bättre? länkkärlek

Och när vi ändå är inne på mat och matprat så finns det så många matbloggar därute som behöver spridas vidare. Idag kör jag månadens länkkärlek, en kärlek som delas ut en gång i månaden. Besök gärna någon av dessa bloggar:

CHILICONKARIN: Karin har precis som jag ett överintresse för mat. På hennes matsida Chiliconkarin finns allt man saknat på tallriken. Hon tycker aldrig att choklad är fel utan alltid rätt och det har vi verkligen gemensamt.

FRÅN SÖTT TILL SALT: Här bloggar Ulrika som dagligen brottas med sitt stora behov av att baka pastellfärgade bakverk. Ulrika postar alltid smakfulla och inspirerande bilder på sin lättnavigerade sida. Här finns allt mellan sött och salt.

KROKUS MAT OCH VIN: Ja de bor på Krokusgatan, de lagar god mat och kan lite om vin. Närmre presentation än så kanske inte behövs för att vilja titta in på den bloggen?

ROCK N ROLL SWEETS: Vinnaren i Scandinavian cake show 2014.Det här är inte bakverk,mina vänner. Det här är konst!

EN SMAKSAK: Johanna är hjärnan bakom bloggen En smaksak. Min katt Decibel skulle lätt kunna börja dejta hennes fina kisse Tarzan.

På återseende. Nu ska här lagas potatismos och falukorv! En bra onsdagsrätt!

//

Ann-Sofi

3 Thoughts on “HÖGREVSFÄRS & LÄNKKÄRLEK

  1. Måste köpa högrevsfärs alternativt en kvarn och mala själv… Kanske. När jag får större kök 🙂 Men högrevsfärs får förstås plats i nuvarande kök också 😉 Potmos och falukorv låter som en alldeles ypperlig onsdagsmiddag! Själv ska jag svänga ihop något med fläskkotletter. Också bra onsdagsmat!

  2. Burgare på högrevsfärs är de absolut godaste!
    Här var det ett par bloggkollegor som var nya för mig som jag ska spana in.

  3. Här kanske man skulle jämföra priserna. Det blir större vinst för producenterna om de blandar i mer fett och behåller kilopriset. En del försvinner dessutom ut i pannan, så då behöver man kanske inte så mycket stekfett. Kilopriset på stekfett bör annars vara lägre än köttfärsen, så det kan ju vara ett nytt sätt att lura konsumenter. Fast om man mal köttet själv har man ju allt i grepp. Dock är det jobbigare för köttkvarnen att mala sådant kött (fastnar i kniven, så man måste rensa) än magert kött och rent fett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation