Inlagd gurka? Ja man kan ju vara inlagd på många olika sätt…En del ligger inlagda på sjukhus och andra i burk. Den här gurkan har fått dela burk med en chili för mer bett. Gillar du vitlök? Ja men då går det säkert pilla ner en sån också om man är lagd lite åt det hållet.

Ha en skön måndag därute. Måndagsångest? Decibel har det eftersom måndagar är lika med dammsugning.

INLAGD ÖLÄNDSK GURKA MED CHILI ( 2 stora burkar)

1 kg Ölandsgurka

1 röd chili

6 matskedar senapsfrö

6 matskedar dillfrö ( eller dillkronor om du få tag på)

5 dl ättikssprit 12 %

5 dl vatten

3 dl socker

Gör så här: Tvätta gurkan noga under kallt vatten. Skiv sedan gurkan tunt och fördela i två burkar. Hacka chilin och lägg hälften i varje burk. Gör sedan ättikslagen genom att koka upp ättikssprit, vatten och socker. Låt svalna när sockret löst sig. Häll sedan ner lagen i gurkburkarna och tillsätt dillfrön/dillkronor och senapsfrön. Sätt på loket och skaka om burkarna så allt blandar sig. Ställ svalt och förtär inom 2 månader.

 Look at the Bright side…At least mondays only happen once a week!

 

 

 

 

8 Thoughts on “INLAGD ÖLÄNDSK GURKA MED LITE HETTA

  1. Jag gillar inlagd gurka, men har aldrig ätit chiligurka 🙂

    • matsafari on augusti 28, 2013 at 11:55 f m said:

      Det smakar likadant fast lite starkare. Jag föredrar nog utan chili men sambon är tokig i stark mat så då fick det bli en chiligurka:)

  2. MUMS detta måste jag testa. Längtar efter dig 🙂 kram kram

    • matsafari on augusti 28, 2013 at 11:52 f m said:

      Kan ju faktiskt ta med en burk till jobbet så du kan ha på dina tisdagsfrallor, onsdagsfrallor, måndagsfrallor, fredagsfrallor 😉 Kram kram

  3. Så gott! Jag la in både hela och skivade i helgen 🙂 Så smarrigt!

    • matsafari on augusti 28, 2013 at 11:51 f m said:

      Åh hade jag haft flera burkar så hade hela varit en grej jag velat testa. Det blir ju så snyggt när man skivar dom sen och dekorerar hamburgare med.

  4. Så gott med egengjord inlagd gurka! Min mamma gör alltid sin egna men jag har inte gett mig på det ännu… och att stoppa ner lite vitlök…. gillas! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation