Vitlöks och timjandoftande lyder inläggsrubriken och katten går runt och tjurar.  Katten har nyligen fått utegångsförbud då det visat sig att hon har mer än ett hem. En närboende jag inte känner berättade att hon skuttar in i hennes lägenhet två gånger om dagen och är ”mysig katt”. Om jag känner mig som en dålig kattägare när katten går runt och tjurar samtidigt som hon går och skaffar sig ett andra hem? Jorå, det kan man lugnt säga! Och varför är hon inte mer ”mysig katt” här hemma? Hon kommer göra oss gråhåriga i förtid den där katten. Snart kommer hon väl hem och luktar sprit också, kanske blir stenhög och beroende av kattmynta eller skaffar sig en fet och otäck tatuering och börjar lira i något farligt metalband som spikar upp små kattungar på kyrkdörrar och välter gravar och sånt? Finns det någon typ av grupp man kan gå med i? Ja, typ som ”anhörig till trotsig katt som hamnat lite snett”? Är det någon som vet vad man gör med katter som vill flytta hemifrån?

VITLÖKS OCH TIMJANDOFTANDE KYCKLING I UGN (2 pers)

2 kycklingfileer

2 dl matlagningsgrädde

2 msk tomatpuré

1 stor vitlöksklyfta (eller två mindre)

1 tsk torkad timjan

2 drag med pepparkvarnen

lite salt

Gör så här: Blanda mjölk med kryddor, örter och pressad vitlök. Rör ner tomatpurén och blanda alla ingredienser med hjälp av en gaffel. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Häll vätskan ovanpå kycklingen. Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter. ( Kycklingen ska ha en innetemp på ca 70 grader). Serveras med kokt pasta.

17 Thoughts on “VITLÖKS OCH TIMJANDOFTANDE KYCKLING I UGN

 1. Vitlök och timjan är en bra kryddkombo, brukar ha det i mina ugnsrostade grönsaker! 🙂

  Ingen aning om kattproblemet… kan inget om dom men lycka till! 😉

 2. Metal och tatueringar är inte så farligt.
  Var mer uppmärksam om det börjar luta åt bingo och dansbandsveckan 😉

 3. Trodde först att katten var sur över kycklingmiddagen:)
  Finfint med allt i en salig röra i formen, det gillas, bra med tanke på diskpersonalen:)

  Kramar

 4. Trodde först att katten var sur över kycklingmiddagen…
  Finfint med allt i en salig röra i formen, det gillas med tanke på diskpersonalen:)

 5. För ett par veckor sedan var jag hemma hos en person i dennes villa. Dörren stod öppen. Helt plötsligt står där en hund i vardagsrummet och tittar på oss. Den var också rätt mysig, även om det var en hund.

  Trevlig kycklingrätt, enkel – det gillar jag.

  • matsafari on september 2, 2013 at 2:28 e m said:

   HAHA !!! Jag hade blivit asrädd om det helt plötsligt skulle stå en hund här i vardagsrummet och jag skulle genast tänka på Steven Kings film Cujo och tro att den hade rabies!

 6. Vilken härlig rätt:)
  Jamen vad bra ha delad vårdnad om katten då kan ni bilda en hjälp grupp för katten:)
  Ha det gott

  • matsafari on september 2, 2013 at 2:26 e m said:

   Haha ja någon hjälpgrupp för katter får nog vara. Jag kan knappt titta på en katt utan halsband förrän jag vill ge den ett hem 🙂

 7. Min dåliga göteborgshumor drog genast igång och gjorde att jag funderade på om hon inte skulle börja tugga Kat? Hrm…

  Min mormors katt flyttade till grannen, den otacksamma kattan. Ja, katten alltså, inte grannen. Min äldre kusin påstår att det var för att jag och mina andra kusiner var så elaka mot katten. Det tror jag INTE men man vet ju aldrig. Nu är jag säker på att Decibel gör detta för att göra er svartsjuka. Mater kan vara listiga när de vill ha gåslever och ankterrin istället för Whiskas. Tro mig.

  • matsafari on september 2, 2013 at 2:26 e m said:

   Men gud vilken otacksam katt som flyttade till granngården. Kanske finns det släktskap med min katt? Vi har undrat varför kissen här hemma blivit så tjock på sista tiden men nu har vi fått reda på varför. Smart katt egentligen som flyttar in i två hem. Mer mat och mer kärlek:)

 8. Inte mater, utan katter… Jäkla T9!

  • matsafari on september 2, 2013 at 2:24 e m said:

   Ja det där jävla T9. Jag vet inte hur många gånger folk har frågat mig om jag är full eftersom det alltid blir så jävla fel…TSSS. Men ibland skriver mobilen mycket roliga grejer som ”Hoppas du får kuk ikväll” och liknande hahaha

 9. Detta måste ju såklart testas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation