Tänk att det blir jul ändå, vare sig man vill eller inte! Och  det är bara att göra det bästa utav det. I år har jag längtat efter julledigheten mer än något annat år. Jag känner mig väldigt trött och just december månad har varit stressig och fylld med ” Things I need to do”. I helgen hade vi haft besök från Frankrike och jag har visat  Hultsfreds alla fina sidor. För två ”parisare” är det där med natur något helt nytt och den friska luften och mörkret gjorde dem otroligt trötta. De kunde inte riktigt förstå hur vi överlever här på vintrarna.Mörkt klockan tre!Det förstår inte jag det heller! Men sötsaker hjälper lite. Som kanderad ingefära t.ex.

KANDERAD INGEFÄRA ( ca 400 gr)mera1
400 g färsk ingefära
2 dl vatten
5 dl socker

Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Koka dem i hälften av vattnet i 30 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt ingefäran svalna. Häll resterande vatten i kastrullen. Mät upp ingefäran i ett decilitermått. Tillsätt lika mycket socker som ingefära. Koka upp under omrörning. Låt blandningen sjuda tills sockerlagen nästan kokat bort och ingefäran blivit lite genomskinlig.Häll socker i en skål. Lägg i ingefäran och rör om tills den täckts med socker runt om. Låt ingefäran torka utbredd på bakplåtspapper.Förvara i lufttät burk.

//
Ann-Sofi

 

5 Thoughts on “KANDERAD INGEFÄRA

 1. Ja, jag undrar också hur man egentligen orkar harva sig igenom 6 månader av (nästan) konstant mönster… Men man får inte längta för mycket utan försöka njuta av mörkret och tända lite ljus 😉 Kanderad ingefära har jag aldrig sett innan, det låter ju sjuuukt gott!

 2. Låter otroligt smarrigt. Aldrig testat att göra!

 3. Låter mycket gott!

 4. I längden blir det jobbigt med mörkret, men annars älskar jag våra årstider även att det känns som de suddats ut en aning. Jag trycker i mig höga doser D-vitamin och rosenrot så här års för att inte känna mig sjukligt trött. Och lite kanderad ingefära borde höra susen! Kramar!

 5. Ja fy för, få inte igång oss om detta mörker. Fast idag sken solen, nästan en hel timme var den framme, fantastiskt så glad man kan bli över lite ljus!
  Så där är den igen, den fina bilden som du la upp på instagram. Ingefära gillar vi, dom där mjuka kolorna som vi får när vi hämtar sushi gillar vi väldigt så kanderad ingefära låter som nåt för oss.

  Ha en riktigt skön helg nu,
  kramar på dej!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation