Jag är svensk så därför kan jag inte låta bli att nämna vädret. I natt har jag verkligen fått hålla hårt i nattmössan för att vinden inte skulle få fatt i den. (På ren svenska) Fy fan vad det har blåst. Idag bjuder dagen på 40 årskalas, tv-spelskväll och pulled pork till middag. Hoppas ni också får en fin lördag!

KIWISYLT MED INGEFÄRA ( ca 3 dl färdig sylt)kiwisylt

5 kiwifrukter

4 tunna skivor färsk  ingefära/ 1-2 knivsudd malen

1, 5 -2 dl syltsockerkiwisyltmedingefära

Gör så här: Skala kiwifrukterna och hacka i mindre bitar. Kör sedan bitarna i en matberedare tills det blir en ganska slät kräm. Lägg krämen i en kastrull. Lägg ner ingefära och syltsocker och koka upp under omrörning. Låt koka 3-5 minuter.Häll sedan upp på rengjord burk med lock. Låt svalna. Ställ sedan in i kylen.sylt

Ha nu en riktigt skön helg <3

//Ann-Sofi

5 Thoughts on “KIWISYLT MED INGEFÄRA

  1. Åh, så fräscht och gott det ser ut!

  2. ja jäklar vad det blåste inatt. Jag, som brukar sova som en stock, vaknade av vinandet klockan 2 och hade jättesvårt att somna om sen.
    Kiwi – 4 för 10 kronor har de i min affär idag! (Sen att det råkar vara just den Hemköpaffären som varit i blåsväder (hoho) de senaste dagarna är ju en annan femma… Får köpa kiwi någon annanstans tror jag)

  3. Vilka underbara bilder! Kiwisylt med ingefära låter som musik i mina öron. Ljuv musik!

  4. vilken trevlig kombination 🙂

  5. Du, det blåser här med. Som satan. Och jag HATAR det. Blir tokig. Gaaah! Kan inte gå en meter utan att ögonen rinner, och så blåser halsduken av och ja, allt det där. Grr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation