Idag blev en stressig matlagningsdag. Vår nya säng skulle levereras mellan kl 16-18.00 och vi skulle sedan på barnkalas hos min brorson så det fanns ingen tid att vare sig handla eller komponera någon nobelmiddag. Jag är inte så jätteglad i vanliga pannkakor, jag brukar kunna äta en sen börjar det växa i munnen. Jag vet inte om det beror på att det faktiskt inte smakar så mycket eller om det är för all sylt man måste ha på.

Fick idén att sött och hett nog skulle passa ihop. Idag blev det kokos och chilipannkakor med vitlöksås. Galet, jag vet! Min sambo gapskrattade när han kom ut i köket och fick syn på vad jag höll på med. Något skeptiskt tog han en tugga och blev förvånad, det var jättegott. När måltiden var uppäten sa han att det kanske till och med var godare än vanliga pannkakor. Det är ett bra betyg tycker jag.

KOKOS/CHILIPANNKAKOR

3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1 msk smält smör
1 krm salt
3 krm chili flaces
1/2 dl kokos
2 ägg

Gör så här: Häll vetemjöl i en skål, häll på med salt, chili flaces och kokos. Tillsätt sedan mjölken och det smälta smöret och rör till en smet. Tillsätt sedan två ägg och vipsa ordentligt en stund. Sen är det bara att grädda som vanliga pannkakor. Servera med vitlökssås eller creme fraiche.
Smarrigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation