Ja mat som tar lång tid smakar alltid såååå jäävla gott av någon underlig anledning och förlåt för att jag svär en del här på bloggen men jag känner mig liksom lite” vilda-western-cowboy-häftig”  när jag gör det. Jag är annars en ganska ordentlig tjej som passar in i mallen ”perfekt”… eller nää det gör jag inte alls, jag ljög, jag är världens slarvigaste… ni ska se hur min garderob ser ut…eller för den delen…HELA mitt (mest mitt,min sambo sover bara där) sovrum, om jag ska beskriva det med ord så liknar det en tornado som blåst rakt in i garderoben och sen ut igen! Fast skit samma! Mina kläder har ingenting med denna karré att göra!  Hur som helst så lagade jag en långsam karrékotlett i ugnen med en fin busenkel släng-ihop-sås-marinad-grej. Egentligen var det ju inte karrékotletten som var långsam…utan tillagningstiden. Pröva det här själva, ni som har tid till det, eller gör enligt följande…Sänk värmen i ugnen till 150 och gör något annat under den tiden som maten lagas ( gärna något som är kul, då känns livet så där härligt frid och fröjd).

LÅNGSAM KARRÈKOTLETT ( 2 pers)

 • 2 karrékotletter ( 3 om du har en sambo som äter som en häst)

Sås:

 • 1 dl ketchup
 • 1 msk socker
 • 1/2 dl matolja
 • 1 pressad vitlöksklyfta
 • 2 krm chipotle (krydda som är stark som faan)
 • 1 krm salt
 • 1 krm svartpeppar
 • 1 krm ingefära

( de röda knöliga små grejerna är inte fotvårtor utan helt enkelt bara chipotle)

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader.Börja sedan med ingredienserna till såsen. Blanda ketchup med oljan och vitlöken samt alla kryddorna. Dränk kotletterna i såsen och lägg sedan kotletterna i en ugnsfast form. Låt sedan kotletterna stå i ugnen i ca 2 timmar.

Varför gör man så här då? Lagar kötttet länge? Jo den långsamma värmen bryter ner muskeltrådarna i köttet så köttet faller sönder i munnen och blir så där mört och gott! Om köttet istället blir segt och ”tuggigt” , ja, då har köttet varit inne alldeles för kort tid! Det här receptet går även att göra med karré i bit, då ska köttet vara inne i många många fler timmar och när det är färdigt, då kan du kalla det för pulled pork, som på svenska blir dragen fläsk! Haha, dragen fläsk??? I min fantasi ser jag en stupfull gris framför mig med fyllehicka och med  en sele på kroppen och hatt på sne som ligger på rygg och sjunger julvisor! Servera med potatisklyftor eller nått annat du gillar.

Lycka till ! Och hoppas solen lyser på er också idag! Här i Hultsfred har vi rena Aprilvädret!

5 Thoughts on “LÅNGSAM KARRE SÅ MAN HINNER ME!

 1. Kan tänka oss att det smakade ljuvligt gott, eller kanske ska vi uttrycka oss lite annorlunda, jäkligt gott:) Pulled pork har vi nämligen kockat till o det var kanon.

  Menar du verkligen att du aldrig smakat brysselkål? Håkan befinner sej i någon form av chocktillstånd just nu:) 🙂

  • matsafari on januari 11, 2012 at 8:22 e m said:

   Haha kul att man kan chocka någon! Jag är fullt allvarlig med brysselkålen, jag har ALDRIG smakat det! Jättekonstigt och jag måste verkligen råda bot på det!

 2. Stort tack för detta. Karren blev helt underbar….

 3. bamse6311 on januari 22, 2012 at 9:34 f m said:

  Låter som en härlig rätt för en som gillar mat med styrka i.
  Kör ofta själv med pirripirri.
  Skall jävlar testa det här receptet.

  Hälsningar,
  bamse6311

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation