Fick ett paket idag som innehöll två parmesanostar, en ostkniv samt en basamico från Zeta eftersom jag är en buzzador. Som buzzador får man bekanta sig med nya eller gamla varumärken och produkter som man sedan tillsammans med sina vänner och bekanta utvärderar och ger feedback tillbaka till tillverkaren. Den typen av marknadsföring kallad word of mouth och denna marknadsföring är mer slagkraftig än någon annan mediekanal.

Zetas grundare heter Fernando Di Luca och kom på 60 talet till Sverige från Italien pågrund av kärleken till en svensk flicka. Under åren saknade han sin italienska mat och bestämde sig för att starta företag som skulle förse oss svenskar med italienska delikatesser, olivoljor och andra läckerheter.

Parmesan är mycket proteinrik och innehåller lika mycket protein som en 170 gr köttbit, det som skiljer ostbiten från köttet är att osten bara tar 45 minuter att smälta i magen till skillnad från köttet tar flera timmar. Därför lämpar sig parmesan väldigt bra till vegetarianer.
Parmesan är även bra för matsmältningen och det är en av de ostar som gravida kvinnor kan äta eftersom osten är lagrad under så lång tid och därmed är helt fri från de bakterier en gravid kvinna ska vara försiktig med.

Här kommer ett recept på matiga muffins som är smidiga att ha med som fika till jobbet, eller med en fräsch sallad blir det en lunch eller en kvällsmåltid. Dessa går alldeles utmärkt att frysa och värma i micron när man behöver lite mat i magen.

MUFFINS MED SKINKA OCH PARMESAN REGGIANO
ca 12 st

3 dl fullkornsvetemjöl special
150 gr smör
1/2 dl mjölk
2 ägg
1 tesked salt
2 dl riven parmigiano reggiano
150 gr strimlad rökt skinka
2 tomater i klyftor

Gör så här: Smält smör i en kastrull och häll sedan över i en bunke. Vispa smöret tillsamans med ägg och salt och tillsätt sedan mjölken och vispa tills allt blandats ordentligt. Tillsätt den rivna osten och strimlade skinkan och rör om. Till sist häller du i mjölet och vispar till en smet. Häll över smeten i muffinsformar och stick i en tomatklyfta i varje muffins. Grädda i ugnen i 20 minuter. Vill du ha ännu mer ostsmak på dina muffins så kan du ta ut muffinsen efter 15 minuter och strö över parmesan och grädda därefter i 5 minuter till så osten smälter. Servera med en sallad och ringla lite balsamico över tallriken. Supersmarrigt och bättre än en kaka till kaffet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation