HEJ! Nu är det nytt år och många nya smakupplevelser att se fram emot. I dag vill jag påminna om en härlig favorit som passar utmärkt att laga en tjugonde knut helg. Hemma hos oss puttrar ett nötytterlår i crock-potten och till den kommer kanske just den här potatisbakelsen smakar himmelskt. Du gör dom enkelt i muffinsformar eller i konditorringar.
Trevlig helg och titta snart in på bloggen igen för jag har massor av bilder att visa från min resa till Spanien vid jul och nyår. To-de-lou!
POTATISBAKELSE ( ca 10-12 st beroende på form)
600 gr potatisar
200 gr chevré
4 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Potatisbakelsen gör du genom att skiva potatisen tunt. Sätt ugnen på 170 grader. Smält smöret och vänd potatisen däri och krydda med salt och peppar. Varva potatis och smulad ost i en smord ugnsfast form eller portionsformar alternativt i smorda höga metallringar (även kallad konditor-ringar eller utstickare). Grädda potatisen mitt i ugnen ca 60 minuter.
Vad gott det låter.