Lite konstig kombo kan tyckas, men, vi svänger ut lite ! Just den där rätten då man experimenterar sig fram brukar ibland bli succé eller total flopp men den här gången sträcker vi lite på halsen och berättar vi om en underbar rödbetsgratäng. ” Jag trodde inte att jag någonsin skulle äta rödbetor och tycka det var gott” sa min sambo.
Och du, släng för hundan inte skalet på rödbetorna, spara det, du kan färga äggen med det i påsk!
RÖDBETSGRATÄNG
2 pers
5 rödbetor
2 nypor salt
1 mozarellaost
1 hand ströbröd
1 tomat
10 skivor kallrökt skinka
2 nävar roccola
några blad färsk basilika
några droppar tryffelolja att droppa över skinkan (om du har men inget tvång)
Gör så här. Skala de färska rödbetorna och koka upp i saltat vatten i ca 14 minuter. Skiva rödbetorna när de svalnar och varva en ugnsform med smulad mozarella och skivade rödbetor. Strö över ströbröd på toppen och gratinera dessa i ugnen i 220 grader i ca 15 minuter. Servera rödbetsgratängen tillsammans med kallrökt skinka på en bädd av roccolablad och lägg en halv tomat vid sidan om. Strö över lite färsk basilika över skinkan och droppa några droppar tryffelolja eller olivolja.
Lycka till!
intressant med kallräkt skinka, är det räkor i den? hihihi ^^ (tänkte bara uppmärksamma dig om stavfelet så du kan ändra det) ;)Ser förövrigt ruskigt gott ut, som vanligt! snygga skinkskruvar! // Walter 😀
Haha tack för den informationen. Ibland går det lite för fort när man skriver. Nu är det ändrat och jag kan sova gott;DKram