Hur många skolfotografer har inte sagt det…” Säg Omelett” när ”Säg cheese” blivit helt jävla uttjatat? Det är dagens recept också. Inte cheese då utan omelett… med tomat och örter. Jag tänkte vi kunde börja lite lätt så här efter sommar, semester och ledighet. Man vill ju inte sträcka biceps när man byter ut grillen mot den där ganska så tråkiga stekpannan igen.
Men en sak är ändå bra med den här tiden och det är våra råvaror. Alla ingredienser du ser här på tallriken är från Sverige (Och det vill jag säga utan att låta rasistisk då såklart. Man är inte rasist mot andra grönsaker! Nej fy!) och örterna egenodlade. Och du, observera att receptet är endast för 1 person (jag vill inte framstå som vare sig rasist eller egoist men vem står och steker omelett till hela familjen?).
Ha det gott! Vi ses snart igen!
OMELETT MED TOMAT OCH ÖRTER (1 pers)
2 ägg
2 msk mjölk
2 msk hackad gul lök
1/2 tomat
1 msk hackade blandade örter (oregano,basilika, timjan och rosmarin tog jag)
1 nypa salt
1 nypa peppar
Lite smör till stekning
Gör så här:
Stek löken mjuk i smöret.Blanda samman ägg, örter, salt, peppar och mjölk i en tallrik och häll sedan ner i stekpannan. Krydda med salt och peppar.Skiva tomat och lägg ner i smeten. Stek på medelvärme/svag i ca 10 minuter.Servera med grönsallad.
//