Sovlaki är enklaste tänkbara festrätten. Sovlaki är egentligen bara några köttbitar på ett spett som man lägger i marinad några timmar och sedan grillar och serverar med klyftpotatis och tzatziki. Det blir galet gott och får dig att drömma om Greklands turkosa vatten och familjära tavernor. Gör det här receptet i sommar! Receptet kommer faktiskt ifrån boken ” Maros kök,Grekisk mat-ett sätt att leva” som Fontana food har gett ut tillsammans med  Maro Papadopoulou.


SOVLAKI CHIRINO
4 pers
1 kg fläskkött eller kalv
Marinad:
1 dl olivolja
4 krm oregano
3 krm grillkrydda
1 dl vitt vin
Gör så här: Skär köttet i tärningar och lägg dem i en skål. Blanda marinadens alla ingredienser och slå sedan marinaden över köttet. låt köttet marineras i minst 3 timmar och trä sedan köttbitarna på spett. lägg sedan spetten på grillen. Servera med en tzatziki, klyftpotatisar och härliga oliver.
Jag hade en burk grekiska oliver hemma som min sambo köpte när han var där och jobbade för något år sedan. Jag hade glömt bort att burken fanns i min ägo och nu är den tom eftersom oliverna var alldeles för goda för att ligga kvar där i burken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation