Vilket väder helgen har bjudit på här i Småland. Igår klättrade vi i våra äppelträd med sågar och sekatör och det var så varmt att vi stundtals fick slänga av oss jackorna. Det får gärna fortsätta så!
Här kommer ett finfint recept på torskrygg. Egentligen är det såsen som är det viktiga här. Du kan servera vilken fisk du vill och såsen tar bara max 5 minuter att vispa ihop. Bon apetit!
TORSKRYGG MED ÖRTIG PEPPARROTSSÅS ( 4 pers)
4 filéer av torsk
salt och peppar
Sås:
1 burk creme fraiche med franska örter
1 halv tub pepaprrotsvisp
1/2 dl mjölk
Gör så här: Koka potatis i saltat vatten. Stek torskryggen i riktigt med smör i ca 15 min på medelvärme. Stek sockerärterna i en klick smör i ca 5 minuter. Såsen kokar du upp genom att blanda alla ingredienser i en kastrull. Handvispa alla ingredienserna några minuter. Koka potatis och pressa i en potatispress. Servera !
Har du ingen potatispress så tycker jag att du bör skaffa en. Själv köpte jag min här.