Ursäkta att det har varit lite stökigt härinne på MATSAFARI sista tiden, tyvärr kommer jag stöka lite till för att göra MATSAFARI lite enklare och bättre att vistas i. Slutresultatet tror  jag kommer bli grymt och jag hoppas  du har överseende med röran tills jag är färdig. Har du kanske egna synpunkter på hur MATSAFARI kan bli bättre? Lämna gärna en kommentar här nedan: D Annars får ni njuta av ett gammalt recept jag hittade när jag städade upp härinne. Bry er inte om bloggadressen på bilden för det var MATSAFARI´s tidigare adress och den sidan finns inte längre.

SOCKERBULLAR MED VANILJFYLLNING
ca 10-15 stora bullar
50 gr jäst
175 gr smör
5 dl mjölk
2 dl rårörsocker
1 tesked vaniljsocker
1 krm salt
1,5 l vetemjöl special
Fyllning:
färdig marsansås
Uppvispat ägg till pensling
smör och socker efter gräddningen
Gör så här: Smällt smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Lös upp jästen med mjölkblandningen och rör ner socker, salt, vaniljsocker. Tillsätt sedan mjölet lite i taget och blanda till en smidig deg. Använd degkrokar på en elvisp om du är svag i armarna. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk. Häll upp marsansåsen i en spritspåse, forma den färdiga jästa degen till runda bollar och lägg på en plåt. Stick ner spritspåsen i mitten av bullen och spritsa ner marsansåsen. Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i ugnen 225 grader i ca 15 minuter. När bullarna svalnat något kan du pensla bullarna med smällt smör och sedan doppa dem i socker. 
Det blir Underbara bullar!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation