Ja jag fick utmaningen av både Simone som ligger bakom bloggen  Smulans bakblogg och Ankie och Håkan som skriver om sina mateskapader på Mårtenssons Kök. Jag antar härmed utmaningen att svara på 10 frågor, här kommer svaren!

Hur viktigt är bloggandet för dej/er som person/er på en skala 1-10? Jag måste nog helt klart svara en 9:a, kanske rent av en 10:a. Min blogg har betytt oerhört mycket  för mig  och det blev min resa ut ur en tuff utmattningsdepression/utbrändhet som jag drabbades av sommaren 2009. Jag har alltid haft lättare att uttrycka mig i skrift och här kan jag göra det på mitt sätt, nästan helt kravlöst. I hela mitt vuxna liv har jag alltid velat vara duktig och lidit av hög prestationsångest, jag var den idealiska tjejen som alltid gav 120 procent och som alltid var flexibel, ansvarstagande, duktig, hjälpsam och jag var alltid så glad. När jag gick in i väggen drabbades jag av en sådan oerhörd tomhet och tappade hela mig själv och min personlighet. En dag brast allt på ett obeskrivligt sätt och jag kunde inte ens äta, sova eller träffa människor. Jag sökte länge efter något att fylla tomheten med och matlagningen blev till slut min stora passion. I köket kunde jag helt prestationslöst ”jobba” i min egen takt, på mitt eget sätt utan att ens vara duktig. Det visade sig att jag hade talang för matlagning utan att behöva ”jobba” för det och idag inspirerar jag andra i köket.

Ditt/ert bästa tips för att koppla av? Att koppla av är något jag har lärt mig de senaste 2 åren. Jag har annars alltid gått på högvarv. Mitt bästa tips för avkoppling är att spendera mycket tid i naturen. Det finns inget som läker själsliga sår så bra som långa promenader i skogen oavsett årstid. Seglinng/båtliv är också oerhört avkopplande men dock bara under sommartid. Där finns inte klockor, tv, mobil eller internet och det är bara du, vinden och vattnet som existerar. Att dansa är bra avkoppling för min egen del, jag dansar zumba hemma, nästan varje dag.

Länka till ett av dina/era absoluta favoritinlägg som du/ni själv lagt upp och varit supernöjd med? Oj! Rent bildmässigt så är jag väldigt nöjd med min pappas schackrutor men textmässigt så gillar jag när jag skrev om mitt gynekologbesök, jag fick oerhörd respons på det inlägget som jag först knappt vågade publicera men som bekräftade att jag faktiskt bloggar på ett unikt sätt ganska olikt andra matbloggare.

Vilka andra sociala medier använder du/ni förutom bloggandet? Facebook såklart! MATSAFARI har en egen (gilla gärna) och jag har även en privat. Sen finns jag på en del fotosidor där jag delar med mig av mina bilder, mat är nämnligen inte det enda jag fotograferar. Vill ni se några av mina ”konstverk” så hittar ni mig här.

Skulle du/ni kunna ta en timeout från mobil, dator och tv på en vecka? Just nu har jag en ofrivillig timeout från min tv. Det gick nämnligen sönder för en vecka och en dag sedan. Jag har klarat mig ganska bra och jag har inte saknat den så mycket. Mobilen skulle just nu inte vilja vara utan eftersom min sambo är på turné igen i USA och det enda sättet vi kommunicerar på just nu är sms. Hans sms skulle jag absolut inte vilja vara utan! Dator, nej aldrig utan den! Även om jag så åker på semester så har jag med den. Jag älskar att koppla av med lite bildredigering men internet skulle jag lätt klara mig utan.

Vem i matvärlden skulle du/ni helst vilja träffa och varför? Jag gillar Leif Mannerström och skulle gärna vilja träffa honom, han är så otroligt ödmjuk i sin matlagning och säger GOTT!! om nästan allt han äter i tv.

Jag skulle vilja träffa Tina Nordtröm också bara för att få hennes recept på ramlösasill! Jag har ätit den sillen och försökt återskapa receptet men inte lyckats fullt ut! Vad är hemligheten Tina?????

Vilken maträtt lagar du/ni helst och varför? Är man matbloggare så lagar man nästan aldrig samma maträtt två gånger eftersom det skulle bli tjatigt att posta samma recept om och om igen. Men jag lagar ibland recept som jag väljer att inte posta på bloggen, ibland behöver man en paus från att lägga upp maten snyggt på sina snyggaste tallrikar, fotografera innan man äter och analysera receptetet under tiden man njuter av den. Då blir det ofta någon medium-rare köttbit med en läcker potatisgratäng och rödvinssky på ”ful-tallrikarna”. Det är gott! Som Leif Mannerström skulle sagt.

Finns det något i matväg som du/ni tycker är överskattat? Nej, ordet överskattad och mat hör inte riktigt ihop i min värld.

Vad skulle din/er sista maträtt vara? Det skulle nog bli min bloggpaus-rätt medium-rare biff med potatisgratäng. Om jag var tvungen att bara leva på en enda råvara tills jag dör så skulle det lätt bli valet POTATIS!

Vilken krydda skulle du/ni inte klara dej utan? Oj, svartpeppar är en bra grej som jag använder ofta men även vitlök är något jag använder nästan dagligen. Jag tror inte jag skulla klara mig utan dom två.

Det var mina svar och jag skickar nu utmaningen vidare till :

ESTER som bloggar på ESTERS HÖRNA

EMMA som bloggar på MAT OCH GLASS

ELEONORE som bloggar på FIKA MED ELEONORE

Hihi det blev många bloggare på bokstaven E!

 

 

 

 

10 Thoughts on “UTMANAD AV BÅDE SMULANS BAKBLOGG OCH MÅRTENSSONS KÖK

 1. Walter Hultman on juni 10, 2012 at 2:59 e m said:

  POTATIS! , det är det bästa 🙂

 2. Härligt, kul att läsa dina svar så vi fick känna dej lite bättre:) Och nej, vem glömmer gyn-inlägget…

 3. åh mycket ja kan relatera till,blev oxå djupt deprimerad 2009,då ja fick sonen,tog mig 1,5år men nu är ja på topp.
  skönt att du oxå är det.
  så roligt att man fick en liiiittten inblick i ditt liv.

 4. Kul att läsa om dig och ja, du bloggar lite annorlundare än en vanlig matbloggare… tror ingen av oss skulle skriva om ett gynekologbesök. Du är grym!

 5. Kul att läsa lite mer om dig!
  Ha det fint:-)

 6. Kul att läsa dina svar på denna utmaningen, tack snälla för att jag fick den! Blev ju några E-tjejer där hihi. Får se om jag får tid till att göra den någon dag framöver 🙂

 7. Kul att få läsa lite mer om dig! Tack för utmaningen! Trots att jag inte brukar anta utmaningar så kunde jag inte motstå denna, så mina svar ligger nu ute på bloggen 🙂 Ha en fin kväll! Kram

 8. Roligt att få veta lite mera om dig! Jag håller med Amy, du har en alldeles egen stil och skriver ofta otroligt underhållande. Man får sig några goa asgarv och ett gott skratt förlänger livet så det tackar man för!

 9. Vad roligt att läsa, oftast får man en mycket bättre bild av bloggaren med frågor som dessa, jättekul! 🙂

 10. Kul att läsa dina svar du skriver riktigt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation