Den här pajen handlar inte om någon bön som involverad knäppta händer vid sängkanten utan det här är mer en bön och spenatpaj som helgar magen genom att både vara god och näringsrik. Här kommer recept på en helt vegetarisk paj och välj gärna ekologiska produkter.
PAJDEG:
125 gr smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
FYLLNING:
1 burk stora vita bönor
150 gr färsk spenat (spara en näve att strö ovanpå pajen om du vill, blir lite som spenatchips)
1 burk borlottibönor
1 halv gul lök
ÄGGSTANNING:
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl ost
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här: Nyp ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i pajformen och ställ in i kylen i minst 30 minuter. Ställ ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter och fyll sedan pajen med bönor, spenat och lök. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen och slå äggstanningen i skalet. Strö sedan lite spenat ovanpå.Grädda sedan pajen i 35 minuter. Klar att servera.
En vegetarisk bön, är det en i stil med ”Vår dagliga tofu giv oss idag, och förlåt oss våra skulder, såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga till djurmord äro” 😀
Den här pajen ser verkligen god ut, amen 🙂
Denna ska jag definitivt prova MUMS .
Pajen ser verkligen superläcker ut men bönor är tyvärr inte min grej.. Jag har provat och provat men jag kommer inte över smak och konsistens. Sojabönorna/edamame har jag lite lättare för, men jag har en bit kvar. Vill dock gärna äta mer av bönor och baljväxter = nyttigt, billigt och bättre för miljön än kött. Så jag ger inte upp!
… men det är ju en riktigt skön böna som gjort pajen 🙂
Tips på kryddor till läckerheten?