Det har hänt en sådan kul grej. Och det är dags att fira lite. Igår publicerade Expressen en artikel  som listade 12 av Sveriges bästa matbloggare och ta mej fan så fanns jag på bild där (!!).

Det hade jag aldrig trott och det var ingenting jag tänkte egentligen när jag startade den här bloggen för snart 6 år sedan! Att jag skulle bli uppmärksammad på det sätt som jag blivit genom åren. Jag trodde inte att jag skulle kunna inspirera, sprida glädje och få dig, ja just dig, att komma tillbaka och vilja läsa mer.

Jag trodde exempelvis inte att jag skulle kunna bli nominerad till stora matbloggspriset, att jag skulle bli utsedd till månadens blogg lite här och var och det var aldrig meningen att skulle prata och berätta om mig och bloggen i exempelvis radio eller i tidningar. Jag trodde inte att jag skulle bli tillfrågad om att få laga mat på mässor eller bli headhuntad av olika matlagningsprogram på tv eller bli Mera-tidningens alldeles egna matskribent. Inte trodde jag att jag skulle fångas upp av tv-kocken Niklas Ekstedt och få blogga ett par år på hans matsajt Matmolnet. Jag trodde aldrig att jag bli inbjuden till stora kokbokssläpp, inspirationsdagar och få laga mat med kända matprofiler och ligga i samma linje som alla andra mycket finare och bättre matbloggar därute. Inte trodde jag att jag skulle få uppleva allt det…lilla jag… bondtösen med dom små hjärncellerna från lilla Hultsfred ( förlåt alla Vimmerbybor men jag är en riktig Hultsfredsbo nu) i Småland. Inte trodde jag att en matblogg kunde bjuda på en sådan resa både inom och utom en själv!

Jag hade bara några få tankar när jag startade den här matbloggen och det var att lära mig äta lite mer eftersom jag var så smal, jag ville bli lite bättre på att fotografera och jag behövde skriva av mig lite när livet var jobbigt och hårt. Inte allt det där andra.

Att jag nu blivit utnämnd till en av Sveriges bästa matbloggare (det kanske är glömt i morgon) hade jag inte kunnat bli om det inte det inte var för dig… Det ska du veta! Ja! Du, just du, som faktiskt läser det här. Hade du inte skrattat åt mina historier, inspirerats av min mat, mina bilder och återkommit dag efter dag så hade jag bara försvunnit ut i det tomma intet. Och jag hade kanske aldrig själv hittat till andra fina matbloggar (Ni är helt jävla fantastiska hörrni bloggkompisar! I löv u all! Skåningar, smålänningar, stockholmare, norrlänningar och andra ni andra)  som lite då och då länkat mina recept vidare, bjudit in mig till er värld med en sådan otrolig omtanke och gemenskap.

. Det är en svår värld, internet och bloggvärlden! Det är så mycket man måste förstå. Och det är svårt att synas, höras och få fram sitt eftersom det är så många som vill nå fram och som kanske gör det mycket bättre, lite finare och lite roligare. Det finns minst 4000 andra i Sverige som gör exakt det jag gör. Bloggar om mat. Helt otroligt att vi är så många! Hej på er därute!

 Med det sagt så vill jag  passa på att tacka alla er som hälsar på mig härinne. TACK! Verkligen från hjärtat, Tack! Vem du än är så vill jag säga TACK SÅ MYCKET! Det är ni som låtit mig uppleva alla de här roliga sakerna. Det är tack vare er jag får hålla på med det här! Det jag älskar. Det är tack vare er jag blivit den jag blivit. Tack vare er har jag lärt mig ganska mycket både vad det gäller mat och koda blogg-design. En ganska kul matbloggare från Småländska skogarna. En av dem bästa i Sverige. Vem hade trott det?

TACK!

Jag är  mer taggad än någonsin över att få laga god och inspirerande mat till er! Så jävla kul är det!

Nu jävlar firar vi med semlor! Woop, Woop! Semlor! Woho! Tjubidoo!

SEMLOR ( ca 18 st)semlor1

Deg:

1 msk kardemummakärnor

3 dl mjölk

50 gr färsk jäst (söta degar)

1/2 tsk salt

1 ägg

11-12 dl vetemjöl special

Fyllning:

400 gr mandelmassa

Innanmätet av bullarna

1 skvätt mjölk ( en till två msk sådär)

Ägg till pensling

Florsocker till locken

Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingervarm, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.Tillsätt ( gärna med en sikt) lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen i en bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bord och baka ut. Dela sedan degen i 18 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Jäs under bakduk i 45-60 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 6-7 minuter. Låt svalna. Skär av topparna på bullarna och gröp ur innanmätet. Rör innanmätet ihop riven mandelmassa och en skvätt mjölk. Fyll semlornas med mandelmassa, spritsa över grädde och lägg på locket. Pudra med florsocker.

Fan! Alltså… heter det semledeg eller semeldeg?  !!!

KRAM!

//Ann-Sofi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation