Jag tänker dela med mig av gårdagens middag som var fantastisk. Vi pratade nästan inte med varandra vid måltiden, jag min sambo, för vi njöt så av maten i går kväll och sen somnade vi i varsin soffa till en dålig skräckfilm. Min sambo mumlade innan han somnade att det var topp 10 måltiden och det är ett rejält betyg från en människa som ätit restaurangmat i alla världens länder.
Just nu sitter jag och drömmer mig bort i andras bloggar och lyssnar på på min ”rehab”spellista på spotify och funderar på att ta en promenad nu innan stormen kommer. Smhi har till och med gått ut med en klass 2 varning i regionen där jag bor vilket man verkligen inte kan tro just nu eftersom solen lyser och det är i stort sett vindstilla.
VITLÖKSMARINAD ROSTAS
valfri mängd rostas
3 teskedar soja
1 msk matolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm grillkrydda
1 krm chili flakes
Gör så här: Skiva upp rostas om du fått den i bit. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg köttet med denna vätska i en påse. låt ligga framme i rumstemperatur i ca 1 timme. Stek köttet i stekpannan några minuter på varje sida beroende på hur blodigt du vill ha ditt kött. Servera med rotfrukter, en grönsallad och någon trevlig dryck.
Jag brukar vilja ha mitt kött ganska rosa, det gör köttet mer smakrikt och saftigt.
ROTFRUKTER I UGN
2 morötter
2 potatisar
1 rödbeta
1 palsternacka
1/2 röd lök
3 teskedar flytande honung
Gör så här: Skala alla rotfrukterna utom potatisen. Klyfta alla rotfrukterna och skiva löken. Lägg rotfrukterna i en ugnsform.Ringla över honung och olivolja och ställ in ugnen i 30 minuter på 225 grader.
Vi åt Arlas färdiga sås med smak parmesan och vitlök. Den är jättegod!