Alltså, det måste vara något seriöst fel på mig eller så har jag slagit något världsrekord i knasighet. I lördags var jag på grillfest men eftersom jag har så mycket att göra nu för tiden så tänkte jag, äh jag kör en alkoholfri fest och sprang in på bolaget och köpte en flaska alkholfritt. Skittaggad kom jag till festen och nästan längtade till min ”alkoholfria fylla” (som för övrigt var hur kul som helst) och där satt jag och pimplade i mig mitt alkholfria vin och blev väldigt ”gapig och fnissig” efter tredje glaset. Blev jag full? Man skulle nästan tro det och efter det fjärde glaset förvandlades låtsasfyllan till baksmälla. En evig huvudvärk började dunka och för varje glas alkoholfritt jag drack så blev det bara värre och värre. När flaskan var halvfull ( inte jag) så hade jag så ont i huvudet att ja rent av blev lite gnällig så till slut tänkte jag   ”Vad faan, så här kan vi ju inte ha det” och så bytte jag ut det alkoholfria mot en mellanöl… och konstigt nog  förintades huvudvärken på stört.  Tro nu inte att jag är beroende av öl eller något sånt utan jag tror det var min kropp som ville vara med i öl-gemenskapen helt enkelt! Att jag sen var svinbra på kubb eftersom alla andra var lite drukna är en annan historia.Men jag säger det igen…Jag var svinbra på kubb!! Här kommer ett gott tillbehör som du kan ha till fredagstacon, grillfesten, midsommarbuffén eller i en sallad.

 

RECEPT : VITLÖKS OCH CHILIMARINERADE CHAMPINJONER ( 4 pers)

  • 10 färska champinjoner ( borstade och rensade)
  • 6 msk rapsolja
  • 1 msk soja
  • 1 färsk chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa salt

Gör så här: Skiva champinjonerna tunt. Lägg champinjonerna i en större skål. Blanda rapsolja, soja med salt och svartpeppar. Finhacka chilin och blanda ner chilin i rapsoljan. Pressa ner en vitlöksklyfta och rör sedan om i marinaden. Slå marinaden över champinjonerna och rör om ordentligt. Låt detta stå och marinera i kylen ett par timmar för mer smak. Perfekt tillbehör till grillat kött i sommar.

13 svar till “MARINERADE CHAMPINJONER”

  1. Katarina skriver:

    Ett mycket gott tillbehör! Jag gillar hetta 🙂

  2. Oj då, är du säker på att det inte var en flaska som hamnat fel på hyllorna? Fast teorin med ölgemenskapen inte är så fel:)
    Supergott grilltillbehör låter det som, sådana kan man aldrig få för mycket av!

  3. Emmelie skriver:

    mums! Måste prova detta!

  4. Johanna skriver:

    Vad gott det låter med vitlök och chili champinjoner, måste definitivt testas i sommar!! 🙂

  5. Kim skriver:

    Din kropp försöker säga dig någonting! Vad vet jag inte, men något är det… Kanske att du ska kvala in i Kubb-OS?
    Champisarna ser goda ut, bra tillbehör!

  6. Mrs Sunshine skriver:

    Ja, där hade du för att försöka vara lite hälsosam:-)

    Champinjon-tillbehör är dock aldrig fel!!

  7. Detta ska testas! Haha, ja du Kubb VM nästa? Om det finns något sådant…!

  8. Emma skriver:

    haha det där vinet lät ju väldigt suspekt.. kanske de märkt det med fel etikett? 😉

  9. wiper skriver:

    Rolig läsning 😉 Du har humor. Det alkoholfria vinet är ju inte helt utan procentsats. Kubb har jag aldrig testat så det får man pröva nån gång

    Smarrig mat
    Ha en fin dag
    kram

  10. esters hörna skriver:

    Haha, oj så bakvänt det kan bli. :S Kul att du var grym på kubb! Jag undrar hur den känslan känns 😉 hehe

  11. Lottzy skriver:

    Hahaha vad roligt! Lika bra att gå på starksakerna direkt då alltså. Vilket jättebra tips, tack de ser mumsiga ut.
    kram Lottzy

  12. Lena skriver:

    Jag älskar marinerade ugnsbakade champinjoner.
    Har bara glömt den rätten ett tag nu. Brukar göra med fyllning i själva hatten. Så tack för att du påminde mig. Ska prova din kryddning i kväll tror jag och göra ett gäng 🙂

    Jättefin blogg du har! / Lena

  13. HAHAHA! Beroende av öl? Bakfylla på alkoholfritt? Det är ju ganska illa, söta du 😉 De marinerade champinjonerna låter i alla fall toppengoda <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation