Nestle fruktpuréer förknippas kanske mest med bäbisar och barnmat men visst kan vi vuxna njuta av de söta små burkarna också. Varför inte varva purén med lite frukt i en härlig smulpaj? Här kommer ett recept på en paj som kan med fördel kan avnjutas en solig sommardag under ett parasoll med en skopa glass.
SMULPAJ MED PERSIKA, PÄRON OCH ANANAS
(4 portionsformar eller en mindre paj)
SMULDEG:
200 gr smör
2 msk socker
2 dl vetemjöl
FYLLNING:
1 burk nestlé fruktpuré med persika,päron och ananas smak
2 färska persikor i skivor
Gör så här: Blanda smör socker och vetemjöl i en mixer tills det blir en grynig massa. Skiva sedan persikorna och lägg i botten på portionsformarna eller pajformen. Fördela sedan purén ovanpå frukten och toppa sedan med smuldegen. Grädda portionsformarna eller pajen i ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter.
LYCKA TILL!
Låter allt gott 🙂