Svensk husmanskost, ack så sällan det serveras ur grytor och kastruller hemma i mitt kök. Varför jag inte egentligen intresserar mig för den matlagningen är väl att jag är uppvuxen på den, ätit mig mätt alldeles för många gånger och blivit trött på vissa saker. Idag kom vi på att vi ville göra köttfärslimpa men som vanligt när jag ska laga mat så hinner jag ändra mig under tidens gång och det blev en sats megaköttbullar istället. Receptet kan mycket väl användas till färsbiffar, köttfärslimpa, köttbullar, pannbiff och det här grundrecept kommer från Den rutiga kokboken.


GRUNDRECEPT PÅ FÄRS 
MEGAKÖTTBULLAR (ca 15 st)
400 gr färs
1 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1 krm vitpeppar
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 finhackad gul lök
1 riven vitlöksklyfta
Gör så här: Blanda ströbröd och vatten och rör i salt, svartpeppar och vitpeppar.Låt blandningen stå och svälla i vattnet i ca 10 minuter. Arbeta ihop färs och ägg i ströbrödsblandningen och tillsätt även gul lök och riven vitlök. Blanda ordentligt och forma sedan till stora bollar. Stek sedan i stekpanna eller i ugnen i ca 20 minuter. Servera med kokt potatis, lingonsylt och saltgurka.
SMAKLIG MÅLTID!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation