Tack snälla för alla huskurstips och krya-på-dig hälsningar. De värmde gott när jag legat nedbäddad i soffan. Nu är jag på benen igen och hoppas snart kunna vara tillbaka i mitt gamla jag igen.

Alltså, jag har reflekterat över en sak…Han den där Per Morberg, han har ju släppt en hel serie med massa viner, kul för han och så där, och jag gillar honom på facebook. När man gillar någon på facebook brukar man ju per automatik få läsa  alla statusuppdateringar och dom enda statusuppdateringarna han gör den där Morberg är att skriva ” Skål! Mitt vin är så jävla gott!” eller ” Hoppas ni har en trevlig tisdag, SKÅL!!” eller ” Nu lanseras min nya box som räcker till många, skål!” ibland skriver han bara ”Skål!” Eller någon annan mening som innehåller eller avslutas på ”Skål”. Jag börjar faktiskt bli lite orolig för den där Morberg, har han alkoholproblem månne? Och när ska han sluta skriva ” Skål”?Ikväll lät hans statusuppdatering om hans rosévin så här ” Jag dricker det hela tiden, Skål på er!” Hörru Morberg…Jag börjar bli lite orolig! HELA tiden…Det vet väl vem som helst att det inte är bra!

APELSIN OCH INGEFÄRSMARINERAD LAX ( 2 pers)

 • 1 apelsin ( saften)
 • 4 msk riven färsk ingefära
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 krm svartpeppar
 • 1 krm salt
 • 2 laxfiléer

Gör så här: Pressa ur saften ur en apelsin, riv en bit försk ingefära och pressa en vitlöksklyfta. Blanda ihop dessa till en marinad och salta och peppra. Låt laxfiléerna ligga i marinaden under natten. Sätt ugnen på 200 grader, lägg laxen i en ugnsfast form. Slå över marinaden och ugnsbaka laxen i ca 15-20 minuter. Servera med kokt potatis, grönsaksstomp eller pasta.

Vill du göra grönsakstompet på bilden? Koka då upp broccoli, blomkål och babymorötter i vatten. Koka tills de blir mjuka. Mosa grönsakerna med en potatisstöt, tillsätt lite mjölk och smör och stöt lite till. Klart!

 

6 Thoughts on “APELSIN OCH INGEFÄRSMARINERAD LAX

 1. Stomp har jag läst om, men aldrig lagat. Låter stabbigt med kanske är smarrigt!

  Kram

 2. Ja, man kan ju undra om den där Morberg. Men laxen låter fin. Den spar jag till nästa gång vi äter lax. I kväll blev det med lime och ingefära här. Inte dumt det heller.

 3. Lax minsann, låter som ett väldigt gott recept det där, we like!
  Kanske herr Morberg skulle ta en bit lax istället för ett glas vin ibland, lite mer hälsosamt:)

 4. Morberg är en klass för sig… 🙂 Vinet hans har gått mig obemärkt förbi… kanske för att jag inte gillar hans FB-sida? 😉

  Stompet lät mycket intressant och jag gillar även kombon apelsin och ingefära även om jag aldrig testat det!

 5. Den laxen ser otroligt fräsch ut 🙂
  Ingefära och apelsin brukar jag ha i flsäkstek, men kan tänka mig att det passar till lax också.

  skönt att du mår bättre
  // Lena från make Ahead food

 6. Ha ha… Jag gillar inte Moberg på FB, men ändå har hanns stausuppdateringar inte gått mig förbi. Antingen dricker han väldigt mycket vin eller så är han väldigt dålig på att göra reklam för sina viner.

  Din lax däremot låter finfin. Ja, det där grönsakstompet också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation