Ärtigt potatismos passar mig som har alla de multipotenta stamcellerna för att få klassas som en äkta ärthjärna. Det finns många olika baljväxter i världen men det är just ärthjärnan som är roligast att hänga med…Fråga min sambo!  Han skulle helt klart beskriva mig som den ärtiga ärthjärnan i positiv mening. Och vill ni ha dagens dialektlektion..så  kallade min uber-småländska farmor potatismos för   ”trökamos”. Så där ja, nu kommer receptet! Och en sak måste tilläggas när det gäller potatismos.Detta är dagens sanning! Använd varm mjölk vid vispningen så blir moset fluffigare.

ÄRTIGT POTATISMOS ( 4 pers)potatismos

6 st potatisar

25 gr smör

1,5 dl varm mjölk

salt

1/2 dl ärtor

Gör så här: Skala potatisen. Dela potatisen i små tärningar och koka upp i saltat vatten. Låt koka ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt smöret och kör sedan potatismoset slätt med en elvisp samtidigt som du tillsätter den varma mjölken lite i taget. Kör ganska länge med elvisp för att vispa in mer luft och få ett fluffigare mos.Tillsätt ärtor, rör om. Klart att servera.

För er som undrar hur det går med den där dieten? Så åt jag 500 gr smågodis och 1 paket salta pinnar i helgen men jag vandrade  ju ganska långt på den där Lönnbergaleden så det går väl jämnt ut va 😉Ann-Sofi

//

5 Thoughts on “ÄRTIGT POTATISMOS

  1. Mums verkar urgott, snygg bild med : ) kram Sofia

  2. Potatismos är gott, men ändå gör jag det väldigt sällan. Roligt att tillsätta ärter 🙂

  3. Jag älskar ärtigt potatismos, fast jag brukar låta ärtorna mosas en aning också. Barnen vill helst ha ärtorna vid sidan om. I alla fall den lilla. Där ska inget blandad ihop inte.

  4. Jag älskar ärtigt potatismos, fast jag brukar låta ärtorna mosas lite också. Barnen vill helst ha ärtorna vid sidan om. I alla fall den lilla. Här ska inget blandas ihop inte.

  5. Gött mos med ärtor i! Mjölken värmer jag alltid, med en rejäl smörklick, salt, vitpeppar och ibland med, ibland utan riven muskot också. Ska absolut testa att fylla tomrummet i falukorvsringen med mos nästa gång – kanontips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation