Ibland blir jag mörkrädd över hur okänsliga och omedvetet elaka många människor faktiskt är. Lika mörkrädd kan jag bli över hur lite människor tänker innan de talar. Det är vid ganska många tillfällen jag slås över hur olika människor faktiskt ser på saker och hur olika människors verkligheter kan vara. Alldeles för många gånger i mina (snart) 34 levnadsår har jag exempelvis stått i närheten av ett spädbarn och fått höra ” Nästa gång är det din tur” eller ” Blir du inte sugen” och ”När ska du skaffa en?” precis som om det vore det självklaraste och enklaste i världen och helt utan en tanke om att alla människor faktiskt inte kan få barn.  Eller för den delen, vissa kanske inte ens vill? Lite samma sak är det med den smala tjejen som alltid får höra att hon äter alldeles för lite eller den tjocka tjejen som alltid får höra att hon äter för mycket. Eller den fula tjejen som alltid får höra att hon är ful… Eller den mobbade killen som alltid får höra att han är cp utan att ha någon som helst störning i sin hjärna överhuvudtaget. Alltså, kan vi inte bara ta och tänka FÖRE vi säger saker, åtminstone 1 dag i veckan? En dag som den här till exempel? På så vis kanske några människor därute skulle slippa må dåligt eller lida mer än nödvändigt (om man nu måste lida överhuvudtaget).

FALUKORV I UGN ( 4 pers)gratineradfalukorv

1 ring falukorv

1 gul lök

1 tomat

3 tsk ketchup

3 tsk senap

3 portioner ärtigt potatismos

1 dl riven ostugnsfalukorv

Gör så här: Blanda senap och ketchup. Skiva tomat och lök tunt. Skär falukorven. Falukorven ska skåras, skär inte hela vägen ned, korven ska fortfarande hänga ihop. Bred ketchupblandningen på hela ringen. Peta ner tomatskivor och  lök i skårorna på korven. Lägg potatismoset i mitten av ringen. Strö osten över. Gratinera i ugnen i 20-30 minuter.

//

Ann-Sofi

13 Thoughts on “FALUKORV I UGN MED GRATINERAT ÄRTIGT POTATISMOS

 1. Men JA. Precis så! Eller:
  – Vad kort/lång/fräknig/blek/osv du är. (Som om personen inte är medveten om detta…?)
  Suck.

  Men korv och mos kan göra att man känner att världen är rätt okej ändå. Eller så trycker man ner det i halsen på dem så de håller käft.

 2. Ja, vi kan bara skriva under på det du skriver! Hade vi fått en krona för varje gång någon sagt just det där med barn till oss så hade vi baske snart kunnat sluta jobba! Det var en av de få positiva sakerna med att hamna över 40-års sträcket, då slutar de där barnkommentarerna komma…:) Nej, tänk efter före, 7 dagar i veckan röstar vi på!
  Smart att klicka moset inuti korvaringen och gratinera även det, och de där ärtorna i – så gott så!

  Kramar till dej!

 3. Men gud så bra skrivet! Tänk om alla dessa elakingar istället hade börjat säga snälla saker till sina medmänniskor, istället för att sprida sin negativa energi, lixom! därför tänker jag nu säga något snällt till dig: vilken fantastiskt fin och rolig blogg du har! Man blir ju sugen på att laga allt, ju 🙂 Jättefina bilder tar du också. Kombinationen mat och humor är verkligen ett vinnande koncept! Tack för inspirationen 🙂

 4. Ljust därför är dessa ord så bra:
  everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. be kind. always.

 5. Damn right!!!

 6. Det borde inte vara så svårt att vara snäll men idioter finns det överallt tyvärr… När jag börjar ana kommentarerna om barn eller inte har jag inga problem att berätta att jag är barnfri. Använder aldrig ordet barnlös. Vilka blickar man kan få 🙂 Ufo!

 7. Är också i den magiska åldern då folk överöser en med frågor om barn. ”Jaha, när ska ni ha barn då?” ”Vänta du bara, när du får barn får du börja bo i en grotta för man kan inte gå ut, inte träffa folk och inte får man SOVA heller!” Eh, nähä. Bäst av allt är ändå ”Du är ändå över trettio nu vettu, det är lika bra att sätta igång för det blir inte enklare med åren”. Nä, tack för upplysningen för det är jag inte alls medveten om redan… Haha, folk alltså.

 8. Jag och en kompis pratade om detta för en tid sedan. Vi konstaterade att det finns vissa saker som tydligen är mer okej att säga till människor. Till exempel att någon är lång är okej att kommentera men inte lika självklart att säga till någon som är 150 cm att hen är kort. Det är också mer ok att säga ”Vad smal du är” istället för ”Vad fet du är”. Det bygger på idealen och uppfattningen om hur man ska vara. Lång är bra, smal är bra. Och barn måste ju alla vilja ha. När fy vad trött jag blir på sånt.

  Varm kram till dig du kloka människa!

 9. Bra skrivet! Det där med barn tror jag väldigt få tänker på, att vissa inte kan få eller har svårt att skaffa barn. Tror det pratas för lite om det, vilket jag tycker är synd. Men som med det mesta, borde man tänka efter lite först innan man säger vissa saker.

  Kram!

 10. Jackie on mars 13, 2014 at 10:21 e m said:

  Kanonbra skrivet Anso 😉
  Jag tror folk är rädda för en konversation…. va öppna ärliga mot varandra. Istället för att gå runt att tro, ha förutfattade meningar eller undra…. det är ju bara fråga, snällt alltså. Fråga med en välmening.
  Låt det bli något bra av det, låt inte det främmande vara skrämmande som Leo Razzak sa på en mycket bra föreläsning jag va på häromdagen. Idag är alla så inne i sitt, man ska va duktig ,snygg, smal,rik,ha barn etc. det är inte inne att vara bråkig,ful,tjock,barnlös etc men ALLA har ju ett värde oavsett hur man lever,ser ut eller är. Alla är vi unika och har ju något värdefullt att komma med.
  Jag förstår inte varför man inte kan vara mer ödmjuk och se varandra med kärlek?

 11. Ja Gud, alltså, barnfrågan i vår ålder. Den skulle jag kunna skriva flera sidor om. Folk borde verkligen tänka efter innan de öppnar munnen, och inte bara i den frågan. Betydligt mer motiverat är det att tjata på folk att komma till Kalmar! 🙂

 12. Läste ditt inledningsstycke och det kändes som om vi skulle ha kunnat skriva det själva. Alla dessa kommentarer, som sårar på ett eller annat sätt, man får både från släkt och vänner men även från mer eller mindre bekanta. Som ”Ja, det där kan ju ni göra som inte har några barn” eller ”De här kärlekshandtagen efter barnafödandet behöver jag bli av med, men det har ju du inga bekymmer med” . Ibland blir det faktiskt värre att öppet säga att vi har valt ett barnfritt liv själva medan andra blir nyfikna och vill veta hur det kommer sig. Många ställer oss också frågan ”Tänk om ni ångrar er?” Som om vi inte duger som vi är, bara för att vi inte följer det gamla samhällets normer.
  Vi brukar säga att bloggen är vår gemensamma bäbis. 😉
  Fixar man bara att vara fördomsfri 1 dag i veckan kanske det blir lättare att hålla linjen veckans sex övriga dagar också. Tack och hej och på återseende! 🙂 Och trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation