Den här lilla såsen är en riktigt goding. När man använder banan i matlagning så är det dom mogna bananerna  som ger mest smak. De mogna bananerna är dom bananer som de flesta människor kastar i soporna och tycker är övermogna. Själv tycker jag att dom är som bäst just då. bananochcurrysåsHa nu en riktigt  trevlig måndag:) Här i Hultsfred ligger dimman tät och jag känner mig ganska risig. En fet dunderförkylning är tydligen på väg. Någon som vill ha?

//

Ann-Sofi

7 Thoughts on “BANAN OCH CURRYSÅS

 1. Låter som en mycket god sås. Om jag skall bara äta en banan, så vill jag att den skall vara lite rå, gillar den inte alls då den är mogen och för mjuk 🙂 Krya på dig!

 2. Jag är som Katarina när det gäller att äta banan, så fort de är lite övermogna hamnar de i frysen för framtida smoothies eller bananglass. Nästa gång ska jag göra banansås med curry och äta till kyckling! 🙂

 3. Synd på bananen att blanda den med vanlig curry, bättre att ta chili eller rödcurry. Jag brukar kolla efter de rejält mogna bananerna när jag handlar, eftersom jag oftast ska ha dem att baka på. Har hänt att jag fått rabatt med, helt perfekt. Äter mycket sällan banan rå, men älskar att ha det i mat och bak.

  Krya på dig!

 4. En annorlunda currysås. Är inte så förtjust i att ha banan i mat. Föredrar äpple. Men det här ser lite spännande ut. Kanske sonen skulle gilla det. Min man skulle dock hoppa över den eftersom han bara äter LCHF kost. 🙂 Här uppe i Stockholm är det också så grått, blött och trist. Det är väl typiskt att många blir sjuka och hängiga då också. En stor krya på dig kram! / Tant Gul

 5. Jag anser att det är en liten liten lucka mellan omogen och övermogen banan. Typ fem minuter. Då får en passa på!
  Banan och currysås säger du…? Jag är lite skeptisk till konceptet, men å andra sidan har du ju gott omdöme!
  Krya på dig!

 6. Mmm, så gott. Och så tråkigt det är med förkylning, jag tampas med en egen. Kram genom februari!

 7. Vi äter så mycket bananer att de oftast inte blir gamla. Tänker ju ofta att jag ska baka en banankaka….. Eller göra en god sås?! Låter förträffligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation