Ja och får man en bit falukorv över från sin korv och stroganoff ja men då kanske makaroner och stekt falukorv funkar alldeles utmärkt som middag. Eller nej förlåt.. En massa KETCHUP med makaroner och stekt falukorv. Kan man någonsin få för mycket ketchup? Neää punkt.

Och gissa vad jag hittade när jag googlade ( jag googlar typ alltid, allt, det är någon form av sjukdom jag har tror jag…google-sjukan) ketchup? Jo det ska tydligen finnas något som heter banan-ketchup!

Låter det gott? Jag är faktiskt ganska tveksam. Fast när jag tänker efter så om den är lite åt det sötstarka hållet så kanske det skulle gå att göra härliga grytor med fläskkött och ananasbitar…Eller en kyckling-mango gryta? Är det någon som sett den här ketchupen i Sverige eller rent av smakat den? I så fall hojta till och berätta !

14 Thoughts on “BANANKETCHUP?

 1. Hm, konstigt! Och vad exakt googlade du på då? Banan + ketchup? Lite konstigt även det 😉

  Jag köper hellre medisterkorv, då den innehåller lite mer kött än falukorv. Falukorv innehåller tyvärr inte så mycket kött alls har jag hört. Ska jag äta korv ska den vara riktigt hårt stekt, nästan bränd.

  Kram kram

  • matsafari on april 17, 2013 at 7:18 e m said:

   Faktisk så googlade jag bara på ketchup och då kom det upp en fråga om jag sökte på bananketchup så jag bara ” ah men det gör jag nog” 😀

 2. Bananketchup har ju inte testats men curryketchup och det är supersmarrigt minsann! 😉

 3. Ketchup är väldigt starkt förknippat med tomatketchup men egentligen är det inget som säger att ketchup måste vara tomatbaserad. Jag har experimenterat med en jäkla massa olika ketchup som jag kokat själv.

  Här äppelketchup som var skitgod till lammburgare med getost (jobbigt ful bild dock)
  http://barariktigmat.se/2012/september/lammburgare-med-getost-och-appelketchup.html

  Svampketchup gör jag jätteofta på trattkantareller. Det är helt suveränt till ”vanliga” hamburgare.
  http://barariktigmat.se/2013/january/hamburgare.html

 4. Men oj, undrar verkligen hur det smakar! Spännande 😀

 5. Spännande! Jag har en lingon ketchup i kylen som jag inte hunnit smaka ännu, tror det kan vara en höjdare, någon som smakat?

 6. Bananketchup är väldigt poppis i Philippinerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation