Bavaroise är som en hårdare mousse som kräver lite arbete, men det är helt klart värt det. Jag har skrivit om den här efterrätten en gång tidigare men det skadar inte att upprepa bra ”skit”.

HALLONBAVAROISE MED JACK DANIELS/KAFFETÄCKE ( ca 10 bitar)hallonbavoiraise

HALLONPURÈ:

250 gr hallon
50 gr socker

BAVAROISE:

hallonpurén ca 250 gr
1 dl mjölk
100 gr socker
2 äggulor
4 gelatinblad
3 dl grädde

KAFFETÄCKE:

2 gelatinblad
2 dl starkt kaffe
2 msk jack daniels bourbon
2 msk hackade valfria nötterbavoriase

Gör så här: Börja med att göra hallonpurén genom att mixa hallonen tillsammans med socker till en puré. Koka upp purén och sila den. Lägg hallonpurén i en kastrull med mjölken och koka upp. Blötlägg gelatinet i ca 10 minuter i kallt vatten. Vispa äggulorna och socker luftigt med elvisp. Slå över den varma hallonpurén över äggblandningen och vispa ihop.Värm försiktigt och sakta upp blandningen under ständig omrörning med en träslev till du når en temperatur på 85 grader. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i hallonsmeten. Låt svalna något. Klä en avlång brödform med aluminiumfolie och häll hallonblandningen däri. Ställ in i kylen. Efter en timme i kylen kan du fortsätta med att göra kaffetäcket. Blötlägg två gelatinblad i kallt vatten i 10 min. Koka 2 dl riktigt riktigt stark kaffe, blanda med jack daniels och rör sedan ner gelatinbladen. Hacka nötterna och ta fram hallonbavaroisen ur kylen och slå kaffeblandningen över. Avsluta med att strö över nötterna. Låt stå i kylen i minst 3 timmar innan servering. Skär upp i längder. Servera gärna som på bild med kokosflarn eller med färska bär.

Ha en skön söndag //Ann-Sofi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation