Den här rätten lagar du på ca 15 minuter. Det är nice! Mindre nice är den här vintern som behagat att komma nu, 2 månader försent. Sen ska vi inte tala om den här ”plus-size-historien” som H & M håller på med just nu. Den är inte heller särskilt nice. Den enda frågan jag ställer mig i ärendet är… Hur kände sig den där modellen egentligen? Hur mår hon nu? Tyckte hon att det var roligt att bli kallad tjock när hon antagligen inte väger mer än 60 kilo?

KYCKLING MED SPENAT OCH AJVAR ( 4 port)kycklingajvar

500 gr kycklinginnerfilé

200 gr fryst eller färsk hel spenat

5 msk ajvar relish

1 gul lökkycklingajvar1

Gör så här: Strimla kycklingen i mindre bitar. Hacka löken. Stek upp kycklingen i en panna med margarin och stek tills kycklingen fått gyllene färg. Sänk värmen lite och lägg ner spenaten ( om den är fryst så låt spenaten ligga med kycklingen några extra minuter, jag menar inte att det ska bli små ”mini-kyckling-spenat-isar” nu… utan ja, ni fattar). Efter 6 -7 minuter tillsätter du 5 msk ajvar relish. Rör om och låt puttra i 2-3 minuter. Servera  med pasta.

Slider_Mellandagsrea

Är du sugen på att köpa sådana här små söta portionsformar eller annat ”bra-att ha” till köket  så har Royal Design sin livsfarliga rea just nu.

Hoppas ni har en härlig start på veckan.

//

Ann-Sofi

9 Thoughts on “MIDDAG PÅ 15 MINUTER

 1. Ett perfekt kycklingrecept! Sen är det ju bara att äta med (eller utan) ris, pasta, potatis, bröd eller vad man nu vill ha. Ska tipsa Mannen om detta, han vill gärna ha enkla och snabba recept medan en annan gärna står och pular länge i köket (dock inte varje dag….).

  Trevlig kväll!

 2. Mina favoritrecept är just sådana som detta. Snabbt och lätt och gott! Perfa!

  Hm, muttrade också lite över H&Ms mulliga modeller. Vad kallas jag då? ÜBERFET! 😉

  Kram kram

 3. Enkelt, gott och med en kort ingredienslista – I like!

  Hela H&M-grejen tycker jag är rätt rolig. Det är förstås upprörande att de använder modeller som så uppenbart inte använder de storlekar som finns i plussizesortimentet MEN det här är ju knappast något nytt eller något som H&M är ensamma om… De enda jag vet som jag brukar tänka är duktigare på plussize på riktigt (med modeller som är plussize alltså, kläderna vet jag inte) är Åhléns.

 4. I dessa långkokstider kan det vara befriande med en snabbis 😉
  Några fler som kan få bli befriande är väl ändå alla vi människor som sitter fångade i idealens burar (där fick jag till det!).

  Ajvar är en toppensmaksättare, livar upp nästan vad som helst!

 5. Snabblagat ja tack! Extra smidigt när det tar minst en halvtimme att få av hela familjen alla vinterkläder när vi kommer hem och middagen på så vis blir aningen senare. Tummen upp!

  Ja, dessa plusmodeller… Det är ju synd att de inte kan ha tjejer som verkligen drar den storleken som de ska visa. Det kan ju vara riktigt snyggt med kurvor.
  Det är det jag älskar med Trinny & Susannas program att de lyckas lyfta fram allas personliga stil och former. Det är inte vi som ska anpassa oss efter kläderna utan välja de kläder våra former kräver.

 6. Perfekt recept 🙂

 7. Älskar alla dessa snabb-recept!
  H&M-grejen har jag missat tydligen!

 8. Om hon är tjock då är jag smällfet. Snabbisar finns det alldeles för få recept på! Kram!

 9. Snabba middagar gillas, speciellt om de smakar gott:)
  H&M-grejen är vi helt ovetande om, den har gått oss helt förbi…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation